ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού – Δεν είχαν ταξιδέψει σε άλλες χώρες

Η Δανία ταυτοποίησε 33 κρούσματα με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ADS

Το Ινστιτούτο Σέρουμ (SSI), η αρχή για τις μολυσματικές ασθένειες της Δανίας, ανέφερε σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, πως τα περιστατικά βρέθηκαν σε τεστ για τον COVID-19 που διενεργήθηκαν στο διάστημα 14 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως οι 33 άνθρωποι που κόλλησαν το νέο στέλεχος δεν είχαν κάποια σχέση με την Αγγλία ούτε είχαν ταξιδέψει σε άλλες χώρες.

Η Δανία, μια χώρα που ηγείται παγκοσμίως στον προσδιορισμό της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας του γονιδιώματος, έχει αναλύσει μέχρι τώρα γενετικό υλικό από 7.805 θετικά τεστ αυτής της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι το νέο στέλεχος βρέθηκε σε περίπου 0,4% των μολύνσεων.

Καθώς μόλις το 13,5% των θετικών τεστ εκείνης της περιόδου έχει αναλυθεί μέχρι τώρα, το SSI ανέφερε πως το ποσοστό του νέου στελέχους μπορεί να αλλάξει.

«Τα τελευταία αποτελέσματα του προσδιορισμού της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας δείχνουν πως υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα στη Δανία με το νέο αγγλικό στέλεχος του ιού, αν και σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ανέφερε το SSI.

Η Δανία, όπως και αρκετές άλλες χώρες, ανέστειλε τις πτήσεις από τη Βρετανία, όπου το νέο στέλεχος του ιού –που θεωρείται πιο μεταδοτικό από τα άλλα τα οποία κυκλοφορούν– διαδίδεται γρήγορα στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/dr.dk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατέληξε 28χρονος με κορωνοϊό και χωρίς υποκείμενα νοσήματα στην Πάτρα

Φυλακές Κορυδαλλού: Ετοίμαζαν ρεβεγιόν με μάρκες πόκερ και 110 κιλά τσίπουρο

Οι Βρετανοί προειδοποιούν για την μετάλλαξη του κορωνοϊού – 56% πιο μολυσματικό το νέο στέλεχος

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker