ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα σε πίστα σκι στις γαλλικές Αλπεις

«Κανένα θύμα» λένε οι διασώστες.

Κανένα θύμα δεν υπάρχει σύμφωνα με τους διασώστες από τη χιονοστιβάδα που χτύπησε το πρωί χιονοδρομικό κέντρο στις Γαλλικές Άλπεις.
Η ανακοίνωση αυτή διαψεύδει τις αρχικές πληροφορίες που μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ για δεκάδες εγκλωβισμένους σκιέρ κάτω από τόνους χιόνι, καθώς η χιονοστιβάδα έπεσε στην πίστα Carline του κέντρου Tignes, περίπου στις 10 το πρωί, τοπική ώρα.
Το πρακτορείο ειδήσεων euronews.com μετέδιδε νωρίτερα ότι παγιδευμένοι στο χιόνι ήταν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πίστα, σε δύο γκρουπ.
Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται το θέρετρο, που έκλεισε αμέσως μετά το συμβάν.
Πληροφορίες, πάντως αναφέρουν ότι η χιονοστιβάδα ήταν «ιδιαίτερα βίαιη», ενώ όπως προσθέτει η βρετανική Daily Mail, το θέρετρο είναι ιδιαίτερα αγαπητό και σε πολλούς Βρετανούς λάτρεις του σκι.
Ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες, που συνήθως αφορά περιοχές των βουνών μακριά από τις χιονοδρομικές πίστες ή κλειστές πίστες, ήταν σήμερα το πρωί στην Τιν στο τέσσερα στην κλίμακα των πέντε βαθμών.
Στις 13 Φεβρουαρίου, στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο μια χιονοστιβάδα εκτός πίστας είχε παρασύρει στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, τρεις παραθεριστές και τον οδηγό τους.

Related Articles

Back to top button