ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες οπαδοί του Τραμπ στην Ουάσιγκτον – Ζητούν την παραμονή του στην εξουσία

Για πολλές μέρες ο αμερικανός πρόεδρος καλούσε τους οπαδούς του στην Αμεικανική πρωτεύσα την ημέρα της πιστοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Χιλιάδες οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αρνείται τη ήττα του στις εκλογές, μαζεύτηκαν σήμερα στην Ουάσιγκτον. Το κλίμα πόλωσης έχει καλλιεργηθεί εδώ και καιρό κι έτσι οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού κατευθύνονται στο κέντρο της Ουάσιγκτον, σε μια διαδήλωση-επίδειξη δύναμης, τη στιγμή που το Κογκρέσο αναμένεται να επικυρώσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές. 

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, που κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβάζονταν, χωρίς να φορούν μάσκα, στο μετρό. 

Δείτε ζωντανά:

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ενθαρρύνει εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε. 

Ο ίδιος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του στις 18.00 ώρα Ελλάδας, από την πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου, όπου κι αναμένεται να επαναλάβει τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας, τις οποίες διατυπώνει ανελλιπώς τους τελευταίους 2 μήνες, χωρίς κάποια απόδειξη. 

Η Κάθριν Κάλντγουελ, ηλικίας 61 ετών, και ο σύζυγός της ήρθαν από το Όρεγκον, μια διαδρομή 5 ωρών, για να στηρίξουν τον Τραμπ. «Έκλεψαν τις εκλογές», «είμαι απόλυτα βέβαιη», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Related Articles

Back to top button