ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και προσευχήθηκαν για να «προστατευτούν από τον κορωνοϊό»

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μπαγκλαντές για μια ομαδική προσευχή, χωρίς να υπολογίζουν τις οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό και με κίνδυνο την μεγαλύτερη εξάπλωση της πανδημίας.

Ο Tota Miah, επικεφαλής των τοπικών αρχών είπε στο Γαλλικό Πρακτορεία πως 10.000 μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ρέιπουρ για «προσευχηθούν μαζί», απαγγέλοντας «θεραπευτικούς στίχους» από το Κοράνι, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν ωστόσο λόγο για τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους.

Η νέα θρησκευτική συγκέντρωση έρχεται να προστεθεί σε μια παρόμοια εκδήλωση στην Μαλαισία, που επιβεβαιώθηκε ως πηγή για περισσότερα από 500 κρούσματα κορωνοϊού. Εκείνη η θρησκευτική τελετή δε, στην οποία συμμετείχαν 16.000 άνθρωποι, οδήγησε επίσης σε κρούσματα στις γειτονικές Μπρουνέι, Σιγκαπούρη και Καμπότζη.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας απαγόρευσε αργότερα όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην χώρα και έκλεισε επίσης τα σύνορά της προκειμένου να εμποδίσει περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Παρόμοια θρησκευτική συγκέντρωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και στην Ινδονησία, αργότερα μες στην εβδομάδα, αλλά τελικά ματαιώθηκε για να αποφευχθεί παρόμοια έκρηξη κρουσμάτων.

Προσευχή και προστασία: «Τώρα είστε ελεύθεροι από τον κορωνοϊό»

Η θρησκευτική εκδήλωση στην Ρέιπουρ πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση του πρώτου θανάτου στην χώρα από κορωνοϊό. Περίπου 17 άνθρωποι στην χώρα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί, παρόλο που ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Tota Miah είπε πως οι διοργανωτές δεν είχαν πάρει άδεια από τις αρχές για να κάνουν την τελετή, αν και τέτοιου είδους συγκεντρώσεις στο Μπαγκλαντές πολύ συχνά δεν ζητούν καν επίσημη άδεια.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Βεγγάλη, Akbar Hossain, μίλησε σε ντόπιους που είπαν πως η εκδήλωση διοργανώθηκε από έναν θρησκευτικό ηγέτη, ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στην πόλη και κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί μαζί του ώστε να προστατευτούν από τον ιό, ενώ αμέσως μετά τους είπε πως τώρα «είναι ελεύθεροι από τον κορωνοϊό».

Ο δημοσιογράφος εξήγησε πως το νότιο μέρος του Μπαγκλαντές είναι πολύ πιο θρησκευόμενο, με ανθρώπους που «πιστεύουν με πάθος ότι ισλαμικά κηρύγματα και προσευχές μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους».

Related Articles

Back to top button