ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στην Τουρκία – «Ερντογάν παραιτήσου» στους δρόμους – Ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα

Δεύτερη ημέρα ταραχών στην Τουρκία – Οι εικόνες από την Άγκυρα είναι χαρακτηριστικές: δεκάδες αμάξια έχουν στριμωχτεί στα βενζινάδικα, ενώ έξω από αυτά η αναμονή χτυπάει «κόκκινο»

Xωρίς τέλος είναι η κατάρρευση της τουρκικής λίρας, η οποία την Τρίτη κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία, με τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους κατεβαίνοντας στους δρόμους για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Μία μόλις ημέρα μετά τις διαδηλώσεις με αφορμή την ιστορική κατάρρευση της τουρκικής λίρας, στους δρόμους της χώρας επικρατεί ξανά χάος, αυτή τη φορά λόγω αυξήσεων τιμών στα καύσιμα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι αρχές ανακοίνωσαν άνοδο στην τιμή των καυσίμων από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Oι νέες τιμές που διαμορφώθηκαν έχουν ως εξής:

  • 1,02 λίρες ανά λίτρο για τη βενζίνη
  • 1,06 λίρες για το ντίζελ και
  • 65 κουρούς (υποδιαίρεση της λίρας) για την υγραεριοκίνηση.

Ουρές αυτοκινήτων

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων στα βενζινάδικα της χώρας.

Οι εικόνες από την Άγκυρα είναι χαρακτηριστικές: δεκάδες αμάξια έχουν στριμωχτεί στα βενζινάδικα, ενώ έξω από αυτά η αναμονή χτυπάει «κόκκινο».

Κάποιοι πολίτες, μάλιστα -όπως αναφέρει η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα CumHuriyet– κατήγγειλαν ότι κάποιοι ιδιοκτήτες πρατηρίων κρατούσαν απόθεμα και δεν τους γέμιζαν το ντεπόζιτο των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς βλέπουν ότι πλέον η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να αποτρέψει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική λίρα και η τουρκική οικονομία.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έχει επέμβει και η αστυνομία προχωρώντας σε συλλήψεις.

Related Articles

Back to top button