ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στην Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν αγόρασε γη εκεί που θα περάσει η νέα διώρυγα – Μπλόκαραν το ίντερνετ στα δημοσιεύματα

Σε μπελάδες φαίνεται να έχει βάλει ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ ένα σκάνδαλο όπου πρωταγωνιστεί ο ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας – και γαμπρός του Ερντογάν – Μπεράτ Αλμπαϊράκ και αφορά στην αγορά γης που φέρεται να έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του σε σημείο όπου σχεδιάζεται να περάσει η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο φιλοδοξεί να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και καταλύοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

Σύμφωνα με την τουρκική DW, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας απαγόρευση της διαδικτυακής πρόσβασης του κοινού σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πληροφορίες για το εν λόγω σκάνδαλο ή περιλαμβάνουν καρτούν που σατιρίζουν τον ίδιο. 

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημά του με αποτέλεσμα να «μπλοκαριστεί» η πρόσβαση στο αρχικό δημοσίευμα της Cumhuriyet που αποκάλυπτε το σκάνδαλο, αλλά και στα σχετικά δημοσιεύματα του περιοδικού LeMan και της αγγλόφωνης έκδοσης του bianet, που μετέδιδαν πληροφορίες από το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας. 

Σύμφωνα με το bianet.org, η Cumhuriyet αποκάλυψε με δημοσίευμα της 20ης Ιανουαρίου ότι ο γιος του Ερντογάν αγόρασε τις επίμαχες εκτάσεις το 2012, έναν χρόνο περίπου αργότερα από την ανακοίνωση του φιλόδοξου έργου από τον πεθερό του και τότε πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το κόστος της γης στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle, bianet.org

Related Articles

Back to top button