ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στην Τουρκία μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα: Καλούν τους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν τη χώρα 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα,  από την οποία υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. 

Το Πρωθυπουργικό Γραφείο του Ισραήλ καλεί αυτή την ώρα, όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονταιστην Τουρκία να εγκαταλείψουν αμέσωςτη χώρα, καθώς ο συναγερμός για τρομοκρατία αυξήθηκε στο υψηλότεροεπίπεδο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στον κόσμο μετά τη σφαγή: «Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής θηριωδία», σημείωσε.

Παράλληλα, τουρκικές ΜΚΟ και πολιτικάκόμματα καλούν τα μέλη τους να διαδηλώσουν στις 22:30 στην ισραηλινήπρεσβεία στην Άγκυρα . Επίσης, μεγάλο πλήθος αναμένεται να διαδηλώσει και στο κάλεσμα που έχει γίνει για πορεία προς το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 23:00.

Κάλεσμα από ΜΚΟ

Η κατάπτυστη επίθεση του κατοχικού Ισραήλ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται αθώα και τραυματισμένα Παλαιστινιακά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχουμε να κάνουμε με μια μοχθηρή τρομοκρατική οργάνωση.

Όλες οι ισλαμικές χώρες, ιδιαίτερα η Τουρκία, θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα εναντίον αυτής της σιωνιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σήμερα το βράδυ στις 22.30 μπροστά από την ισραηλινή κατοικία [σσ. Πρεσβεία] στην Άγκυρα και στις 23:00 μπροστά από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη σηκώνουμε το ανάστημά μας.

Άρχισαν να συγκεντρώνονται οι Τούρκοι πολίτες

Τούρκοι πολίτες που αντιδρούν στην επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα.

Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών ομάδων. Φωνάζουν «Καταραμένο Ισραήλ»


Related Articles

Back to top button