ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος όμηρος – Τι είχε πει ο γαμπρός του που βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα

Ο Χανάν Γιαμπλόνκα ήταν πατέρας δύο παιδιών – Ο πατέρας και ο γαμπρός του βρέθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρεσβείας του Ισραήλ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας

Την τραγική είδηση του θανάτου του 42χρονου Χανάν Γιαμπλόνκα, ο οποίος είχε απαχθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Νόβα γνωστοποίησε σήμερα η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση του ισραηλιμού στρατού. 

Ο πατέρας και ο γαμπρός του Γιαμπλόνκα είχαν βρεθεί προ ημερών στην Αθήνα, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρεσβείας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ και είχαν κάνει, μέσα από το protothema.gr έκκληση να βρεθεί ο άνθρωπός τους.


Η ενημέρωση της Πρεσβείας αναφέρει: «Με βαθειά θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση… Δυστυχώς, ο Hanan Yablonka, όμηρος της Χαμάς στη Γάζα, γιος του Reuven (3ος από αριστερά) ανασύρθηκε νεκρός μαζί με τους Michel Nisenbaum και Orion Hernandez εχτές βράδυ από τις IDF. Ο πατέρας του Reuven, είχε παρευρεθεί στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, για την εκδήλωση της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ κάνοντας έκκληση για την απελευθέρωση του γιου του. Δεν υπάρχουν λόγια! Αιωνία τους η μνήμη!».

Τι είχε πει στο protothema.gr ο γαμπρός του 42χρονου

«Ο κουνιάδος μου είναι όμηρος στη Γάζα. Είναι 42 ετών και έχει δύο παιδιά. Πήγε στο φεστιβάλ Νόβα στις 7 Οκτωβρίου και λίγες ώρες μετά, οι τρομοκράτες άρχισαν να έρχονται από τη Γάζα» ανέφερε στοprotothema.gr ο κύριος Σάι Αμπάντι,γαμπρός του απαχθέντος Χανάν Γιαμπλόνκα, ο οποίος συνέβαλε στην επικοινωνία, καθώς ο Ρούβεν Γιαμπλόνκα, ο, επίσης παρών, πατέρας του απαχθέντος, δεν γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά. 

Όπως εξηγεί ο κ. Αμπάντι, ο Χανάν και οι φίλοι του προσπάθησαν να φύγουν από το μέρος της διεξαγωγής του φεστιβάλ, ωστόσο τα μέλη της Χαμάς πυροβολούσαν αδιακρίτως, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να σκοτωθεί μέσα στο όχημα διαφυγής, άλλος στο ύπαιθρο, ενώ ο ίδιος ο 42χρονος Χανάν να μην βρεθεί ποτέ. 

«Στην πραγματικότητα μας πήρε 90 μέρες μόνο για να καταλάβουμε λίγο τι του συνέβη. Δεν υπήρξε απαραίτητα ατύχημα ή κάτι τέτοιο. Βρήκαμε το DNA του στο δρόμο. Λίγες εβδομάδες αργότερα ολοκληρώσαμε την έρευνα και συνειδητοποιήσαμε ότι απήχθη από αυτό το μέρος. Μέχρι σήμερα λοιπόν, δεν ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή του. Αν είναι ζωντανός ή νεκρος. Ξέρουμε ότι ήταν τραυματισμένος. Αλλά μόνο αυτό είναι που μπορούμε να γνωρίζουμε», εξήγησε ο κ. Αμπάντι και συνέχισε: «Έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι 10 ετών και μια κόρη 12. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και τα πάρτι. Είναι ένας νέος άνδρας που αγαπάει τη ζωή και πιστεύει στην ελευθερία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button