ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Πιέστηκε η Μέρκελ από τον Ερντογάν για να μην κληθεί η Ελλάδα στη διάσκεψη για τη Λιβύη;

Η Bild διερωτάται σε δημοσίευμά της αν πίεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ενώ ταυτόχρονα επικαλείται πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος απαίτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να μη μετάσχει η Ελλάδα στην εν λόγω συνάντηση.

Πριν από τη συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή στο Βερολίνο, με στόχο την εξεύρεση λύσης για τη Λιβύη, υπήρξαν ενοχλήσεις για τους συμμετέχοντες, αναφέρει η Bild. «Το ερώτημα είναι, υπαγόρευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οικοδέσποινα, την Άνγκελα Μέρκελ, τη λίστα των καλεσμένων;», συνεχίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας για τη διάσκεψη, στην οποία δεν θα μετάσχει η Ελλάδα.

«Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, λέγεται πως ο Ερντογάν επέμεινε να μην μετάσχει στη συνάντηση κανένας εκπρόσωπος της Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα, που σημειώνει ότι υπάρχουν διαμάχες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Την Τετάρτη, απαντώντας στις ανησυχίες της Ελλάδας για την μη κλήση της στη διάσκεψη του Βερολίνου, η γερμανική κυβέρνηση είχε σημειώσει ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν θα συζητηθούν ζητήματα θαλάσσιων συνόρων.

Related Articles

Back to top button
Close
Close