ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της ρωσικής Lukoil – Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου  

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την μοιραία πτώση του επιχειρηματία – O Μαγκάνοφ δεν είναι ο πρώτος Ρώσος ολιγάρχης που πέφτει νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου LukoilΡαβίλ Μαγκάνοφ, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

Κάποια ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης την είδηση για τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, ο οποίος ήταν και αντιπρόεδρος της Lukoil, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Ο 67χρονος Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε θάλαμο στον 6ο όροφο του του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου στην οδό Marshala Timoshenko.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την πτώση του επιχειρηματία.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πετρελαϊκή εταιρεία.


Ο Μαγκάνοφ κατέλαβε τη θέση του α’ εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Εξερεύνηση και την Παραγωγή στην Lukoil το 2006.

Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 -λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας- και είναι διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έγινε πρόεδρος της εταιρείας το 2020.

Μεταξύ των διακρίσεων που είχε λάβει ήταν το κυβερνητικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

Ο αδελφός του Nail είναι επικεφαλής της μεσαίας ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Tatneft.

O Ραβίλ Μαγκάνοφ δεν είναι ο πρώτος Ρώσος ολιγάρχης που πέφτει νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τον περασμένο Ιούλιο ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Γιούρι Βορόνοφ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι, σε πλούσιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης.

Ο 61χρονος Βορόνοφ ήταν επικεφαλής εταιρείας που συνεργαζόταν με την Gazprom στην Αρκτική.

Αμερικανικό ένταλμα κατάσχεσης για αεροσκάφος της Lukoil

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους ένταλμα για την κατάσχεση ενός αεροσκάφους αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων της ρωσικής PJSC Lukoil.

Το αεροσκάφος πέταξε προς και από τη Ρωσία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει κατά της Μόσχας το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Related Articles

Back to top button