ΚΟΣΜΟΣ

Απορρίφθηκε η έφεση του Τζόκοβιτς – Καλείται να φύγει από την Αυστραλία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τη δίκη και πλέον είναι υποχρεωμένος να φύγει από τον Αυστραλία ενώ χάνει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Australian Open.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της αφαίρεση της visa του και της απέλασης από την Αυστραλία.

Αυτό σημαίνει πως ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την χώρα και δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open.

Ο ανώτατος δικαστής Άλσοπ έκανε γνωστό πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άσκησε έφεση για την απόφαση που είχε λάβει ο υπουργός Μετανάστευσης για την απέλασή του, αλλά κατέθεσε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης.

Λογικά μέσα στην ημέρα το δικαστήριο θα καταθέσει τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει την υπόθεση του διάσημου τενίστα.

Πιθανότατα, ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε η στάση του “Νόλε”, που έκανε δημόσιες εμφανίσεις στην πατρίδα του ενώ νοσούσε τον Δεκέμβριο, αλλά και οι αντιδράσεις που θα υπήρχαν σε ενδεχόμενη άδεια να παραμείνει στη χώρα και να αγωνιστεί κανονικά, καθώς θεωρήθηκε πως θα ενίσχυε το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Πλέον, το σίγουρο είναι ότι το Australian Open ξεκινάει αύριο (17.01.2022) χωρίς τον εννέα φορές πρωταθλητή του…

Related Articles

Back to top button