ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας του Λίβυου υπ. Εσωτερικών

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του υπουργού Εσωτερικών της Λιβύης, Φάτι Μπασάγκα, αλλά ο ίδιος διέφυγε σώος.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στην αυτοκινητοπομπή του υπουργού ενώ διερχόταν από τη δυτική Τρίπολη, μετά την επίσκεψή του στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου και τα κεντρικά γραφεία μονάδας ασφαλείας του υπουργείου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι φρουροί του Μπασάγκα ανταπέδωσαν τα πυρά και στη συνέχεια καταδίωξαν τους δράστες. Ο ένας έπεσε νεκρός, ένας τραυματίστηκε και άλλοι δύο συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η επίθεση εναντίον του Μπασάγκα έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση της Τρίπολης, στέλεχος της οποίας είναι ο ίδιος, ετοιμάζεται να παραδώσει στη νέα μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης που αναδείχθηκε από τις συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ.

Ο Μπασάγκα θεωρούνταν φαβορί για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, αλλά έπειτα από την εκλογή του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμεϊμπά από τους συμμετέχοντες στον διάλογο, δήλωσε την υποστήριξή του στη νέα κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Reuters

Related Articles

Back to top button