ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Ερντογάν σε Ελλάδα και Μακρόν: Ελλάδα, θα είσαι μόνη σου- Μακρόν θα έχεις άλλα προβλήματα με εμένα

Διπλή επίθεση, εναντίον της Ελλάδας και του Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, στον απόηχο των συμπερασμάτων της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης που έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Τουρκία.

Η Άγκυρα κλιμάκωσε την επιθετική ρητορική, μετά τη στήριξη που εξέφρασε η MED7 στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε προσωπικά στον Μακρόν, προειδοποιώντας τον ότι θα έχει περισσότερα προβλήματα μαζί του, ενώ διεμήνυσε στην Ελλάδα- «που περιφέρεται με σκάφη στα νησιά και αλλού»- να μην πάρει αυτό τον λάθος δρόμο.

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα στα νησιά και αλλού. Τι να εμπιστευτούμε; Περιφέρονται με σκάφη. Κάνετε το λάθος πράγμα, μην πάρετε αυτόν τον δρόμο», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. «Όταν χρειάζεται, λέτε “γείτονας, γείτονας”. Τότε δείξτε τη γειτονία σας. Μην πάρετε τον λάθος δρόμο, θα είστε εντελώς μόνοι σας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν ξέρεις ιστορία, θα έχεις προβλήματα μαζί μου»

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η σχέση των δύο ηγετών είναι ιδιαίτερα τεταμένη εδώ και καιρό.

«Ασχολείται πολύ μαζί μου. Λέει “δεν έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία, αλλά με τον Ερντογάν”. Κύριε Μακρόν θα έχετε περισσότερα προβλήματα με εμένα. Σας το έχω πει ήδη πολλές φορές, αλλά δεν ακούτε», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Δεν μπορείς να μας κάνεις μάθημα ανθρωπιάς. Του το έχω πει προσωπικά. Κοίτα, του έχω πει, δεν έχεις γνώση της ιστορίας, πρέπει να τη μάθεις. Εσείς σκοτώσατε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, εμείς δεν ανοίξαμε μύτη στην Αφρική», είπε ακόμη στην ομιλία του ο Ερντογάν.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close