ΚΟΣΜΟΣ

Αντιεμβολιαστές έκαναν ντου σε νοσοκομείο στην Κόστα Ρίκα για να μην εμβολιαστεί 6χρονο

Ομάδα αντιεμβολιαστών εισέβαλε σε νοσοκομείο στην Κόστα Ρίκα, επιτέθηκε σε φύλακες, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να βγάλει διά της βίας ένα αγοράκι έξι ετών που νοσηλευόταν με πάθηση του αναπνευστικού και είχε συσταθεί ο εμβολιασμός του κατά της COVID-19. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (26.01.2022) στην περιοχή της Ερέδια της Κόστα Ρίκα, με την ομάδα των αντιεμβολιαστών να επιχειρούν να φθάσουν στον 4ο όροφο του νοσοκομείου για να πάρουν από το δωμάτιο του το 6χρονο παιδάκι. Από τα περίπου τριάντα άτομα που «μπούκαραν» στο νοσοκομείο, οι Αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις. 

«Το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών, που εισέβαλε με βίαιο τρόπο, επιτέθηκε σε φύλακες, σε ασθενείς και στο προσωπικό και έθεσε σε κίνδυνο τους πάντες στο εσωτερικό του», κατήγγειλε η διευθύντρια του ιατρικού κέντρου, η Πρισίλα Βαλμασέδα. «Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται και θα βγει «αφού το εγκρίνει το παιδιατρικό τμήμα και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του νοσοκομείου, η ομάδα, αποτελούμενη από περίπου τριάντα πρόσωπα, ήθελε να πάρει το παιδί, που είχε εισαχθεί για νοσηλεία μερικές ημέρες νωρίτερα με πάθηση του αναπνευστικού και συστήθηκε να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, παρά την εναντίωση των γονιών του.

«Ο πατέρας του παιδιού, ένας νομικός σύμβουλος και η βουλευτής Σίρλεϊ Ντίας έγιναν δεκτοί, τους μιλήσαμε με σεβασμό και τούς εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να αναμείνουμε η κοινωνική υπηρεσία να κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί εξιτήριο (…). Μερικά λεπτά αργότερα, το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών», εξήγησε.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου είπε ότι η ομάδα των αντιεμβολιαστών προσπάθησε να φθάσει στον τέταρτο όροφο, όπου νοσηλεύεται το παιδί και βρίσκεται το γραφείο της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο από διαδηλωτές και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, οδήγησε στη σύλληψη έξι ανθρώπων, δύο ανδρών και τεσσάρων γυναικών, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της στάσης. Δεν είναι γνωστό αν οι γονείς του παιδιού είναι ανάμεσά τους.

Δείτε βίντεο:

https://twitter.com/somosderechanic/status/1486503954838130692?s=21

Related Articles

Back to top button