ΚΟΣΜΟΣ

Alert! Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μαδούρο με 15 εκ δολάρια

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Τον κατηγορούν για τρομοκρατία και εμπόριο ναρκωτικών

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolás Maduro για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με πάνω από δώδεκα άλλους σημερινούς και πρώην αξιωματούχους της Βενεζουέλας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνσης εναντίον ηγέτη άλλης χώρας.

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν ποινική δίωξη σε βάρος του Μαδούρο για φερόμενη διευκόλυνση στη διακίνηση ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Ο δικαστικός λειτουργός ανακοίνωσε την άσκηση κατηγοριών σε βάρος τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Νικολάς Μαδούρο.

Κατηγορίες ασκήθηκαν επίσης σε βάρος του επικεφαλής της συνταγματικής συνέλευσης της Βενεζουέλας, του πρώην διευθυντή της στρατιωτικής αντικατασκοπείας, καθώς και εναντίον υψηλόβαθμου στρατηγού εν αποστρατεία.

Ο εισαγγελέας στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Τζέφρει Μπρέμαν, πρόσθεσε ότι ο Μαδούρο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 50 ετών και μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τις κατηγορίες.

Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή για πληροφορίες σε βάρος του Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Related Articles

Back to top button
Close
Close