ΚΟΣΜΟΣ

Κοντά στο Καστελόριζο το Oruc Reis

Σε απόσταση 6,8 ναυτικών μιλίων από τη Στρογγυλή, το ανατολικότερο τμήμα της Ελληνικής γης, κοντά στο Καστελόριζο βρέθηκε το Oruc Reis σήμερα τα ξημερώματα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, το Oruc Reis, μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, καθώς συνεχίζει την ερευνητική του δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, καταγράφηκε να πλέει 6,8 μίλια από το νησάκι της Στρογγυλής, στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων στο Καστελόριζο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο και ο συνοδευτικός τουρκικός στολίσκος κινούνται πλέον με ταχύτητα περίπου 4,4 κόμβων και νότια κατεύθυνση.

«Η Τουρκία, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, διαρκώς εντείνει τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Προσπαθεί δια της βίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κρατών – μελών της ΕΕ. Η Άγκυρα με τις νέες παράνομες ενέργειές της δυναμιτίζει την προοπτική για διάλογο με τη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει τις έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ημερομηνία λήξης της τελευταίας Navtex, που εξέδωσε.

Related Articles

Back to top button