ΚΟΣΜΟΣ

Alert! Ένοχος ο Τραμπ – Καταδικάστηκε για 34 κακουργήματα

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος και πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών το 2024, καταδικάστηκε για 34 κακουργήματα που αφορούν την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε μια υπόθεση που προέκυψε από μια πληρωμή που έβαλε «φίμωτρο» μια πορνοστάρ

Οι ένορκοι έκριναν ότι ο πρώην πρόεδρος διέπραξε εγκλήματα.

Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ καταδικάστηκε για παραποίηση αρχείων για να καλύψει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που απείλησε την άνοδό του στον Λευκό Οίκο το 2016, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που οι εισαγγελείς περιέγραψαν ως απάτη εις βάρος του αμερικανικού λαού. Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που κηρύσσεται εγκληματίας, ένα στίγμα που θα φέρει καθώς θα προσπαθεί να ανακτήσει την προεδρία.

Ο κ. Τραμπ καταδικάστηκε και για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων από 12 ενόρκους της Νέας Υόρκης, οι οποίοι συσκέφθηκαν επί δύο ημέρες για να καταλήξουν σε μια απόφαση σε μια υπόθεση γεμάτη περιγραφές μυστικών συμφωνιών, σκανδάλων των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων και ενός συμφώνου στο Οβάλ Γραφείο με απόηχους του Watergate. Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι ο κ. Τραμπ είχε πλαστογραφήσει αρχεία για να αποκρύψει τον σκοπό των χρημάτων που δόθηκαν στον άλλοτε καθοδηγητή του, τον Michael D. Cohen. Τα πλαστά αρχεία συγκάλυπταν τις πληρωμές ως συνήθη νομικά έξοδα, ενώ στην πραγματικότητα, ο κ. Τραμπ αποζημίωσε τον κ. Κοέν για μια συμφωνία ύψους 130.000 δολαρίων για την απόκρυψη χρημάτων που έκλεισε ο μεσίτης με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να αποσιωπήσει τον απολογισμό της για μια σεξουαλική σχέση με τον κ. Τραμπ.

Η καταδίκη για κακούργημα προβλέπει ποινή έως και τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, αλλά ο κ. Τραμπ μπορεί να μην δει ποτέ το εσωτερικό ενός κελιού φυλακής. Θα μπορούσε να λάβει αναστολή όταν καταδικαστεί, και είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας – πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση. Παρόλα αυτά, η απόφαση των ενόρκων αποτελεί μια ανεξίτηλη στιγμή στην ιστορία της Αμερικής, ολοκληρώνοντας τη μοναδική από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις εναντίον του κ. Τραμπ που ήταν πιθανό να οδηγηθούν σε δίκη πριν από την ημέρα των εκλογών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button