ΚΟΣΜΟΣ

Ακροδεξιά βουλευτής των Ρεπουμπλικανών συγκρίνει τον Τραμπ με το Χριστό

Ξεπέρασε τον εαυτό της σε κολακεία η ακροδεξιά βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν η οποία σε συγκέντρωση στο Λας Βέγκας συνέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Χριστό.

Η Γκριν, που συχνά αναφέρεται στη χριστιανική της πίστη, αναφέρθηκε στις υποτιθέμενες χριστιανικές ιδιότητες του Τραμπ για να αμφισβητήσει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να επωφεληθούν από πρόσφατη καταδίκη του για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

«Οι Δημοκρατικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με fake news θέλουν να λένε συνεχώς ότι “ο πρόεδρος Τραμπ είναι καταδικασμένος κακοποιός”», είπε στο πλήθος. «Λοιπόν, θέλετε να μάθετε κάτι; Ο άνθρωπος που λατρεύω είναι και αυτός καταδικασμένος εγκληματίας και δολοφονήθηκε πάνω σε έναν ρωμαϊκό σταυρό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκριν παραλληλίζει τον Τραμπ με τον Χριστό καθώς και με μάρτυρες της πίστης, αναφέρει ο Guardian.

Όταν τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για κατηγορίες διαφθοράς, η Γκριν παρομοίασε τον Τραμπ με τον Ιησού και τον Νέλσον Μαντέλα, τον πρώτο πρόεδρο της Νότιας Αφρικής μετά το απαρτχάιντ που φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το ρατσιστικό καθεστώς.

«Ο Τραμπ προστίθεται σε μερικούς από τους πιο απίστευτους ανθρώπους στην ιστορία. Ο Νέλσον Μαντέλα συνελήφθη, εξέτισε την ποινή του στη φυλακή. Ο Ιησούς συνελήφθη και δολοφονήθηκε από τη ρωμαϊκή κυβέρνηση», είχε πει.

Αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ έχει κάνει τέτοιες παρομοιώσεις καθώς επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ευαγγελικών χριστιανών. Επιπλέον, παρομοιάζει τον εαυτό του με σωτήρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button