ΚΟΣΜΟΣ

Αδιανόητο! Φοιτητής αυτοκτόνησε νομίζοντας ότι έχει καρκίνο, αλλά ήταν απόλυτα υγιής

Ως αιτία θανάτου εκτιμάται η ασφυξία, αν και ο τρόπος που επήλθε δεν είναι ξεκάθαρος

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του York στην Αγγλία αυτοκτόνησε αφού ήταν πεπεισμένος ότι πάσχει από καρκίνο, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν απολύτως υγιής.

Ο 18χρονος Charles Henry Johnson απέρριψε τις προτάσεις να συναναστραφεί με τους νέους του συγκάτοικους μία ή δύο ημέρες αφότου ξεκίνησε το πρώτο έτος σπουδών του, λέγοντάς τους ότι ακόμα ξεπακετάριζε.

Αλλά όταν ο πατέρας του επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο, ανήσυχος καθώς δεν είχε νέα από τον γιο του, ο φοιτητής πληροφορικής βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του με τις τσάντες του ακόμα γεμάτες.

Σε σημειώσεις που βρέθηκαν στο δωμάτιό του, ο φοιτητής της Πληροφορικής ανέφερε ότι είχε αρχίσει να αισθάνεται άσχημα πριν από δύο χρόνια περίπου και πίστευε ότι είχε καρκίνο του εντέρου τετάρτου σταδίου που είχε εξαπλωθεί στο στήθος και τον εγκέφαλό του.

Τον βρήκαν στο δωμάτιό του, έπειτα από τηλεφώνημα του πατέρα του

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Charles είχε προβεί σε αυτοδιάγνωση λέγοντας ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.

Όμως η νεκροψία διαπίστωσε ότι τα όργανά του ήταν απολύτως υγιή και ο εγκέφαλός του ήταν φυσιολογικός, χωρίς ίχνη καρκίνου.

Η Άλισον Νόρτον, βοηθός ιατροδικαστής στο Γιορκ, κατέθεσε ότι οι σημειώσεις του εφήβου και οι καταχωρήσεις του online «έδειχναν ότι είχε πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει, αντί να υποφέρει από μια ασθένεια που πίστευε ότι είχε».

Είχε δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη

Ο Charles, ο οποίος μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Spalding του Lincolnshire, λέγεται ότι ήταν «ευτυχισμένος που ξεκίνησε το πανεπιστήμιο» αφού τελείωσε το σχολείο με εξαιρετικούς βαθμούς στα μαθηματικά, τη φυσική και την επιστήμη των υπολογιστών. Είχε σχέδια να γίνει μηχανικός υπολογιστών.

Σύμβουλοι ψυχικής υγείας του είχαν πει να μειώσει τον χρόνο του στο διαδίκτυο

 Ωστόσο, είχε προηγουμένως παραπεμφθεί στις τοπικές υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας στην πόλη του, τον Σεπτέμβριο του 2021, οι οποίες τον συμβούλεψαν να μειώσει τον χρόνο που περνούσε στο διαδίκτυο.

Όταν ο πατέρας του επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο στις 20 Σεπτεμβρίου, ανησυχώντας καθώς δεν είχε νέα από τον γιο του, δύο υπάλληλοι ασφαλείας στάλθηκαν στο δωμάτιό του στις 11 το πρωί. Αφού δεν έλαβαν απάντηση, μπήκαν και βρήκαν το άψυχο σώμα του νεαρού ξαπλωμένο στο κρεβάτι του.

Ως αιτία θανάτου εκτιμάται η ασφυξία, αν και ο τρόπος που επήλθε δεν είναι ξεκάθαρος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button