ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα σε αεροπλάνο της Air France

Βρέθηκε βόμβα στο αεροσκάφος της Air France που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας. Οι κενυάτες έχουν εντοπίσει και δύο υπόπτους από τους επιβάτες τους οποίους και ανακρίνουν.
Οι κενυατικές Αρχές ερεύνησαν το ύποπτο πακέτο που βρέθηκε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους και εντόπισαν βόμβα την οποία και μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να την απενεργοποιήσουν. Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν με ανάρτησή τους στο facebook οι κενυατικές αρχές του αεροδρομίου

image

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία της χώρας ανακρίνει δύο επιβάτες της πτήσης ως υπόπτους.
Σε λογαριασμό στο twitter δημοσιεύεται φωτογραφία της βόμβας, η γνησιότητα, όμως της οποίας δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιωθεί.
Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
H Air France εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωση ότι η εκκένωση του αεροπλάνου έγινε ομαλά και πως όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button