ΘΕΑΤΡΟΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας

Μία ποιοτική παράσταση με ελεύθερη είσοδο θα ανέβει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου (Ώρα 6μ.μ.)  στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακύνειας, για την ανάδειξη και τη διάσωση αυτού του ιδιαίτερα αξιόλογου αρχαιολογικού τοποσήμου της περιοχής, με την υπέροχη θέα στο στενό Ρίου – Αντιρρίου.

 

Πρόκειται για τον “ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ” του Αισχύλου, που θα αποδοθεί από τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος» σε διασκευή –σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.

 

Οι παραστάσεις που οργανώνονται στην Αρχαία Μακύνεια στο τέλος της θερινής σεζόν, αποτελούν για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έναν πρωτοπόρο θεσμό, που φέρει την ονομασία «Κύκλος Θεάτρου Βιβή Νάτση» και έχει στόχο την πρώιμη επαφή των αυριανών πρωταγωνιστών του ελληνικού θεάτρου με τη μαγεία της αρχαίας σκηνής.

 

Εκτός από την εστίαση στον πολιτισμό και  το τουριστικό αξιοθέατο, το εγχείρημα της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου υπηρετεί κυρίως την αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Μακύνειας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» που ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μπένο, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει χρηματοδοτήσει τη μελέτη αποκατάστασης, η οποία εγκρίθηκε πέρυσι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση του έργου της συνολικής αποκατάστασης από ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους.

 

 Οι παραστάσεις του «Κύκλου Θεάτρου Βιβή Νάτση» συνδυάζονται χρονικά με τη διάθεση της 10ωρης μετ’ επιστροφής εκπτωτικής κάρτας «ΜΑΖΙ» της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», προσφέροντας τη δυνατότητα επαρκούς χρόνου για μία εκδρομή στην περιοχή Αντιρρίου – Ναυπακτίας και προτείνοντας στους εκδρομείς ένα πλήρες «μενού» από επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους (κάστρο/ αρχαίο θέατρο) και εξαιρετικές παραλίες, που υποστηρίζονται από παραθαλάσσιες επιχειρήσεις που προσφέρουν φαγητό, ποτό και προμήθειες. 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button