ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΤοThreads της Meta, είναι πλέον διαθέσιμο και στην ΕΕ – Οι ομοιότητες με το Twitter

Τα «νήματα» (Threads) από την Πέμπτη έγιναν διαθέσιμα στους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας ένα ακόμη πιθανό πλήγμα στο X του Μασκ.

Η Meta, η οποία ελέγχεται από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εγκαινίασε τον Ιούλιο το Threads ως αδελφή πλατφόρμα του Facebook και του Instagram και ως άμεσο αντίπαλο του X ως πλατφόρμα κειμένου μικρής διάρκειας.

Πολλοί άνθρωποι περίμεναν με ανυπομονησία να τεθεί σε λειτουργία το Threads EU – ορισμένοι Ευρωπαίοι χρήστες έκαναν μάλιστα αναρτήσεις στο X σημειώνοντας ότι ήταν ενθουσιασμένοι για τη διαθεσιμότητα του αντιπάλου του. Οι ηγέτες της Meta δήλωσαν ότι καθυστέρησαν την έναρξη λειτουργίας στην Ευρώπη για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις μοναδικές ρυθμιστικές απαιτήσεις της περιοχής.

Ακόμη και χωρίς πολλούς Ευρωπαίους χρήστες, το Threads αυξήθηκε σε περίπου 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες από τον Οκτώβριο, δήλωσε ο Zuckerberg σε μια αναφορά για τα κέρδη εκείνου του μήνα. Αυτό οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στους χρήστες του X που αναζητούν εναλλακτικές πλατφόρμες λόγω απογοήτευσης από την ασταθή και αμφιλεγόμενη λήψη αποφάσεων από τον ιδιοκτήτη του X Elon Musk.

Το Threads, αντίθετα, παρουσιάζεται ως μια πιο φιλική, λιγότερο διχαστική κοινότητα – και έχει σε μεγάλο βαθμό ανταποκριθεί, αν και ορισμένοι χρήστες έχουν παροτρύνει την πλατφόρμα να συνεχίσει να εργάζεται για να διευκολύνει την εύρεση των ειδήσεων και των κοινοτήτων που τους ενδιαφέρει να ακολουθούν.

Η δυνατότητα για εκατομμύρια περισσότερους χρήστες να μεταβούν από το X στο Threads θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρόσθετη πρόκληση για την ήδη δοκιμαζόμενη πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, η οποία αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μια έξοδο διαφημιστών λόγω ανησυχιών σχετικά με τη ρητορική μίσους και την προώθηση περιθωριακών ιδεολογιών από τον Musk.

“Σήμερα ανοίγουμε το Threads σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Καλώς ήρθατε όλοι”, ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα την Πέμπτη, καθώς ξεκίνησε η εξάπλωση στην ΕΕ.

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε προηγουμένως ότι στοχεύει να αυξήσει το Threads σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια – και ενώ η πλατφόρμα απέχει ακόμη πολύ από αυτό το ορόσημο, η έναρξη λειτουργίας στην ΕΕ την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά.

Το Threads ξεκίνησε με πάταγο τον Ιούλιο, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης στιγμής για το X, και μέσα σε λίγες ημέρες συγκέντρωσε εκατομμύρια εγγραφές χρηστών, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του X. Όμως η δέσμευση μειώθηκε γρήγορα, καθώς οι χρήστες γκρίνιαζαν για τα λιγοστά χαρακτηριστικά του.

Αλλά η κυκλοφορία της Πέμπτης είναι μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο η Meta συνέχισε αθόρυβα να αναπτύσσει την εφαρμογή και αύξησε σταθερά την καθημερινή βάση χρηστών της.

Στους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του Threads, η πλατφόρμα έχει προσθέσει χαρακτηριστικά, όπως μια έκδοση για υπολογιστές, μια ροή ακολουθίας και, πιο πρόσφατα, ετικέτες θεμάτων (ουσιαστικά, ένα hashtag αλλά χωρίς να εμφανίζεται το σύμβολο hash) που διευκολύνουν την ανακάλυψη περιεχομένου για συγκεκριμένα θέματα.

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri, ο οποίος επίσης διαχειρίζεται το Threads, δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τον έλεγχο των γεγονότων στο Threads το νέο έτος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button