ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Rick Tumlinson: Είμαστε τόσο κοντά στο Διάστημα, δώστε στα παιδιά ένα συναρπαστικό μέλλον

Δελφοί, 29 Απριλίου 2023 – «Είμαστε όλοι κοντά στο διάστημα, είμαστε τόσο κοντά σε αυτό και είναι τόσο εύκολο να το φτάσουμε αρκεί να προσπαθήσουμε» λέει ο Αμερικανός Rick Tumlinson, εκ των γνωστότερων οραματιστών του Διαστήματος παγκοσμίως, Πρόεδρος του SpaceFund Inc – EarthLight Foundation, στις ΗΠΑ καλεσμένος στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρείται εφικτή η δημιουργία ανθρώπινων κοινοτήτων εκτός Γης εντός των επόμενων δεκαετιών, αλλά και τα ταξίδια μετ’ επιστροφής στο Διάστημα με επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους αρκεί οι κυβερνήσεις να υποστηρίξουν τα εγχειρήματα των πρωτοπόρων του χώρου.

«Είμαστε διαστημικές χώρες. Απέχουμε εξίσου από το διάστημα. Οι ΗΠΑ απέχουν 100 χιλιόμετρα από το διάστημα. Η Ρωσία απέχει 100 χιλιόμετρα από το διάστημα. Η Κίνα απέχει 100 χιλιόμετρα από το διάστημα. Η Ελλάδα, οι Δελφοί απέχουν 100 χιλιόμετρα από το διάστημα» αναφέρει συνομιλώντας με την δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλεξάνδρα Γούτα.

Ο διάσημος Αμερικανός θεωρεί ότι η νοοτροπία και η ψυχολογία «μας κλειδώνουν στη Γη» και ότι θα πρέπει βγούμε από αυτό το ψυχολογικό κλουβί για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. «Τι θα λέγατε να δώσετε στα παιδιά ένα συναρπαστικό μέλλον; Κάτι για το οποίο μπορούν να ονειρεύονται;» αναρωτιέται ο ίδιος κάνοντας μία ειδική αναφορά στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ξέρω ότι έχτισε οικισμούς σε όλη τη Μεσόγειο. Εσείς ήσασταν αποικιοκρατικές δυνάμεις πολύ πριν από εμάς. Γιατί όχι και στο διάστημα; Ας δώσουμε στους νέους ένα νέο παράδειγμα. Για να έχουν τα παιδιά κάτι να ονειρεύονται. Ας ξεφύγουμε από αυτό το ψυχολογικό κλουβί και ας κάνουμε μια νέα συζήτηση». 

Related Articles

Back to top button