ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι δορυφόροι του Ελον Μασκ εμπόδισαν τους Ρώσους να χακάρουν τα ουκρανικά δίκτυα 

Τι αποκάλυψε το αμερικανικό Πεντάγωνο – Οι μηχανικοί της SpaceX  ακύρωσαν τα σχέδια των Ρώσων χάκερ 

Το σμήνος δορυφόρων της Starlink, που ανήκει στην SpaceX του Ελον Μασκ, κατάφερε να αποτρέψει επίθεση Ρώσων χάκερ οι οποίοι επιδίωκαν να μπλοκάρουν τα ηλεκτρονικά δίκτυα στην Ουκρανία.

ADS

Η αποκάλυψη έγινε από το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο επαίνεσε κιόλας την εταιρεία του μεγιστάνα γιατί κατάφερε με γρήγορες κινήσεις να αδρανοποιήσει την επίθεση. Ο αμερικανικός στρατός θα είχε χρειαστεί περισσότερο χρόνο, εξήγησαν.

Από τον Μάρτιο κιόλας ο Μασκ είχε πει ότι η εταιρεία του απάντησε «σε όλες τις προσπάθειες χάκινγκ και παρεμβολών (jamming)», ενώ ζήτησε από την SpaceX να επικεντρωθεί στο πώς θα απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις, αφήνοντας για την ώρα στο περιθώριο άλλα σχέδια.

Οι μηχανικοί της Space X κατάφεραν μάλιστα να απαντήσουν σε μία ημέρα, ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια των χάκερ, γράφει η Daily Mail. Οι τεχνικές του μάλιστα απέσπασαν τα ενθουσιώδη σχόλια του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η Starlink είναι ένα σμήνος από πάνω από 2.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά και χρησιμοποιούνται για γρήγορο Ιντερνετ. Οι δορυφόροι έχουν καταφέρει να κρατήσουν την Ουκρανία συνδεδεμένη με το Ιντερνετ παρά τις καταστροφές στις υποδομές από τον πόλεμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button