ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Μπράνσον φεύγει για το Διάστημα: Live η πτήση της Virgin Galactic

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θέλει σήμερα να γράψει ιστορία, επιχειρώντας να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που ταξιδεύει στο Διάστημα. 

Ο Βρετανός επιχειρηματίας θέλει να ηγηθεί μιας ολοκαίνουργιας τουριστικής βιομηχανίας έξω από τα όρια του πλανήτη.

Η προγραμματισμένη πτήση του Μπράνσον θα ξεκινήσει από μία βάση στο Νέο Μεξικό, περίπου 180 μίλια νότια του Albuquerque, μόλις εννέα μέρες πριν την επίσης προγραμματισμένη πτήση στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος με το σκάφος της Blue Origin.  Η Virgin θα μεταδώσει την κάλυψη της πτήσης, με τον Stephen Colbert να είναι ο οικοδεσπότης στο live streaming. 

«Αποστολή μου κάνω το όνειρο ενός ταξιδιού στο διάστημα πραγματικότητα για τα εγγόνια μου, για τα εγγόνια σας, για όλους» έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Instagram.

Το διαστημικό όχημα του Μπράνσον, VSS Unity (γνωστό και ως SpaceShipTwo) θα αποκοπεί από το μητρικό σκάφος, το VMS Eve (επίσης γνωστό ως WhiteKnightTwo). Το VMS Eve έχει σχεδιασμό διττής ατράκτου με τέσσερις κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών, ώστε να μπορεί να μεταφέρει το μικρότερο σκάφοςγια περίπου μία ώρα.

Μόλις φτάσει στο σωστό υψόμετρο, το VSS Unity θα αποσπαστεί από το κυρίως σκάφος και θα κινηθεί αυτόνομα. Πιλότοι του διαστημικού σκάφους είναι ο David Mackay και ο Michael Masucci.

Εκτός από τον Μπράνσον, τρεις υπάλληλοι της Virgin Galactic θα αξιολογήσουν την εμπειρία για τους μελλοντικούς πελάτες, που αναμένεται θα πληρώνουν αδρά για να ταξιδεύουν στο διάστημα. Αυτοί είναι η Beth Moses, επικεφαλής εκπαιδευτής αστροναυτών, o Colin Bennett, επικεφαλής μηχανικός επιχειρήσεων και η Sirisha Bandla, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και ερευνητικών επιχειρήσεων.

Η Bandla θα πραγματοποιήσει επίσης ένα επιστημονικό πείραμα για το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Το σχέδιο είναι να μπει ξανά το σκάφος στην ατμόσφαιρα της Γης και καλώς εχόντων των πραγμάτων να εκτελέσει μια ομαλή προσεδάφιση στο Νέο Μεξικό. Όλο το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει λιγότερο από δύο ώρες.

Ο τραγουδιστής Khalid θα ερμηνεύσει ένα νέο τραγούδι μετά την προσγείωση του πληρώματος ενώ ενδέχεται στο «σόου» να εμφανιστεί και ο Έλον Μασκ.

Related Articles

Back to top button