ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο άνθρωπος του 3000 σύμφωνα με κάποιους τεχνικούς

Η «Μίντι» είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών

Να ξεκαθαρίσουμε πως η παρουσίαση του «ανθρώπου του έτους 3000 μ.Χ.» με τη συγκεκριμένη μορφή δεν προκύπτει από κάποια επιστημονική έρευνα αλλά από την ερμηνεία, σε βαθμό υπερβολής, δηλώσεων επιστημόνων σχετικά με την επίδραση της λανθασμένης χρήσης της τεχνολογίας, αλλά και από αυθαίρετες εικασίες για το πως αυτή θα οδηγήσει στις εν λόγω αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα.

Στο σύνολό τους, οι δηλώσεις αυτές αφορούν τους τρόπους που η λανθασμένη χρήση της τεχνολογίας μας επηρεάζει άμεσα, όχι πιθανές εξελικτικές αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε πολλές από αυτές υπάρχει ευρύτερη διαστρέβλωση των εν λόγω κινδύνων, οι οποίοι έχουν διαψευστεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Η «Μίντι» όπως είναι το όνομα του μοντέλου που σχεδίασαν τεχνικοί στις τρισδιάστατες δημιουργίες τους «θα μπορούσε να είναι ο «άνθρωπος του 3000» δεδομένου ότι ήδη ο σύγχρονος Αμερικανός περνάει επτά ώρες ημερησίως στο Διαδίκτυο.

Βασικό χαρακτηριστικό της «Μίντι» είναι η κύφωση και ο μικρότερος λαιμός καθώς όπως εξηγεί ο Κάλεμπ Μπέικ από την εταιρεία Maple Holistics «οι ώρες που περνάμε κοιτώντας προς τα κάτω το κινητό μας τηλέφωνο ταλαιπωρεί τον λαιμό και βγάζει εκτός ισορροπίας την σπονδυλική μας στήλη. Λόγω της στάσης αυτής οι μύες του λαιμού κάνουν διπλή προσπάθεια για να στηρίξουν το κεφάλι»

Δεύτερο χαρακτηριστικό της «Μίντι» που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα χέρια της και συγκεκριμένα οι αγκώνες, είναι σε «ορθή γωνία» εξαιτίας της πολύωρης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών όπου οι χρήστες διατηρούν τους αγκώνες σε ορθή γωνία.

Η «Μίντι» είναι σίγουρο ότι υποφέρει και από το γνωστό και σήμερα σύνδρομο της «παλάμης πληκτρολόγησης», μια παλάμη, δηλαδή, και δάχτυλα που έχουν πάρει το σχήμα του κινητού τηλεφώνου με ειδικούς ήδη να έχουν καταγράψει περιστατικά ανθρώπων που πονάνε σε ορισμένα σημεία επαφής με το κινητό τηλέφωνο και έχουν το σύνδρομο της κυβικής σήραγγας.

Ο άνθρωπος του 3000 προβλέπουν ότι θα έχει και πιο χοντρό κρανίο ως μέσο προστασίας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα.

Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, στοιχείο που υποστηρίζουν ότι έχει η «Μίντι» είναι η δεύτερη βλεφαρίδα στο μάτι. Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μέσο άμυνας απέναντι στον μπλε φωτισμό που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές και ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διαταραχή του μοτίβου του ύπνου, πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών.

Η «Μίντι» είναι η απόγονος της «Έμα» μιας ανθρωποειδούς κούκλας που παρουσιάστηκε το 2019 για να απεικονήσει τις απαντήσεις που έδωσαν τότε 3.000 εργαζόμενοι για τις επιπτώσεις στο σώμα τους από τις εργασιακές συνθήκες δίνοντας ένα αποτέλεσμα μιας καμπουριασμένης γυναίκας, με κόκκινα αφυδατωμένα μάτια και πρησμένο σώμα.

Related Articles

Back to top button