ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Apple αναβάλλει την παρουσίαση των iPhone 12 του Σεπτεμβρίου

Η Wall Street Journal μετέδωσε προ ολίγου πως η Apple θα αναβάλει την παρουσίαση των πολυαναμενόμενων iPhone 12 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο. 

Κάθε χρόνο, η Apple παραδοσιακά ανακοινώνει στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου τις «ναυαρχίδες» των νέων smartphone αλλά σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις ήδη αποφασισμένες αλλαγές, η παρουσίαση των iPhone 12 θα μετατεθεί.

Βασικός λόγος για αυτή την καθυστέρηση – περίπου για έναν μήνα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – είναι φυσικά οι αναταράξεις στην γραμμή παραγωγής στις χώρες της Ασίας, σε μία περίοδο που εκτιμάται ότι έχει πέσει και το καταναλωτικό ενδιαφέρον για νέες συσκευές, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν απολυθεί ή τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας. 

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα αργότερα μέσα στην χρονιά, μετά το νέο iPhone SE που αποκαλύφθηκε διαδικτυακά πριν λίγες εβδομάδες, και πρακτικά αποτελεί το «σασί» του iPhone 8 με το εσωτερικό των iPhone 11.

Όποτε και αν παρουσιαστούν, τα νέα μοντέλα αναμένεται να είναι τα πρώτα της εταιρείας με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G και θα έρθουν σε τρία διαφορετικά μεγέθη 5.4 ιντσών, 6.1 ιντσών και 6.7 ιντσών. Όλα θα έχουν οθόνη OLED, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που επικαλείται η WSJ. 

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, οι μετοχές της Apple είχαν σημειώσει ρεκόρ, εν αναμονή των μοντέλων 5G. Αναλυτές προέβλεπαν μάλιστα πως η νέα σειρά θα έδινε την πολυπόθητη ώθηση στις πωλήσεις, που πέρυσι δεν ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια νέων συσκευών, κάτι που είχε να συμβεί από το 2015. 

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός από το Κουπερτίνο χτυπήθηκε δύο φορές από την πανδημία – πρώτα όταν έκλεισαν τα καταστήματα και οι κατασκευαστές στην Κίνα, και λίγο αργότερα όταν υποχρεώθηκε να κλείσει τα φυσικά της καταστήματα σε Ευρώπη και Αμερική. Μάλιστα η πανδημία πάγωσε όλες τις δραστηριότητές της στα κεντρικά της γραφεία στην Silicon Valley. 

Αν και ορισμένα καταστήματα άνοιξαν εκ νέου και εργοστάσια επαναλειτούργησαν, τώρα η Apple είναι αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα για την ζήτηση εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την υγειονομική. Τα δύο τρίτα των πωλήσεων της εταιρείας προέρχονται από ΗΠΑ και Ευρώπη, σε αγορές που βρίσκονται πλέον κάτω από μία ιστορική και πρωτοφανή πίεση. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Related Articles

Back to top button
Close
Close