ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έπεσε νερό στο κινητό σου; ΜΗΝ το βάλεις μέσα σε ρύζι

Αυτό που τρομάζει κάθε χρήστη iPhone, είναι να βουτήξει η συσκευή του μέσα στον καφέ του ή να του πέσει στο μπάνιο και στην λεκάνη της τουαλέτας

Για πολλά χρόνια, η συμβουλή που δινόταν μετά από τέτοια ατυχήματα, ήταν να αφήνετε το iPhone σε μια σακούλα με ρύζι για να απορροφάται η περιττή υγρασία.

Όμως, σύμφωνα με πρόσφατες συμβουλές της Apple, αυτή η τεχνική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παραμύθι – και μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας λέει ότι τα μικρά σωματίδια ρυζιού μπορεί να καταλήξουν να βλάψουν το smartphone, ειδικά αν καταλήξουν να εισέλθουν στη θύρα φόρτισης.

Άλλες απαγορεύσεις περιλαμβάνουν την προσπάθεια εισαγωγής μπατονέτας και χαρτοπετσέτες στην υποδοχή – ή τη χρήση πεπιεσμένου αέρα και θερμαντήρων για στέγνωμα.

Η Apple αναφέρει ότι – εάν έχει εντοπιστεί υγρό στον σύνδεσμο – θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη του iPhone.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να φορτίζουν το τηλέφωνό τους χρησιμοποιώντας καλώδιο, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, αλλά η ασύρματη φόρτιση εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Και ενώ μπορεί να ανησυχείτε ότι το iPhone σας είναι ανεπανόρθωτο, η Apple έχει αυτές τις κορυφαίες συμβουλές για το πώς να διορθώσετε το πρόβλημα:

  • Χτυπήστε το iPhone σας στο χέρι σας, ενώ η υποδοχή είναι στραμμένη προς τα κάτω.
  • Αφήστε τη συσκευή σε στεγνό χώρο όπου υπάρχει ροή αέρα
  • Περιμένετε 30 λεπτά πριν προσπαθήσετε να φορτίσετε τη συσκευή

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε την ειδοποίηση, η Apple αναφέρει ότι αυτό υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα κάποιο υγρό – και εξαιτίας αυτού, μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.

Μετά από αυτό, αν το iPhone σας εξακολουθεί να μην φορτίζει, η εταιρεία προτείνει να αποσυνδέσετε το καλώδιο φόρτισης και τον προσαρμογέα από τον τοίχο – και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να τα επανασυνδέσετε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button