ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίκος Παπουτσής: Το ανερχόμενο ταλέντο του Ελληνικού τραγουδιού μιλάει στο npress.gr

Ο Νίκος Παπουτσής, είναι ένας ανερχόμενος νεαρός τραγουδιστής, που ήρθε για να μείνει. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική “τυχαία”, από ένα σχολικό σχήμα. Αργότερα ήρθαν οι πρώτες δουλειές και συνεργασίες σε μαγαζιά.

Τον Ιανουάριο του 2015, κυκλοφόρησε το τραγούδι του “Ψυχρός Εκτελεστής” σε στίχους Άννας Πασχάλη και μουσική Δημήτρη Παρασκευόπουλου, τον οποίο τον έκανε ευρύτερα γνωστό και πριν λίγες μέρες έναν εκπληκτικό δίσκο,«Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο» σε στίχους και μουσική Γιώργου Καράμπελα.

Τον βρήκαμε, και τον ρωτήσαμε για την απόφαση του να ασχοληθεί με το χώρο αυτό, αλλά και για τα επόμενα σχέδια του.

13493057_10209081470210543_1343088024_n

Ας δούμε τι μας είπε:

 

Νίκο, ήταν “τυχαία” τελικά η ενασχόληση σου με το τραγούδι ;

 

Καθόλου τυχαία. Αν σκεφτείς ότι στο σπίτι μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδούσαμε παρέα με τον πατέρα μου και τις αδερφές μου. Η επαφή μου λοιπόν με τη μουσική, προϋπήρχε. Έπειτα, ήταν στη θέλησή μου, να εμπλουτίσω την αγάπη μου αυτή με γνώσεις.

 

Πόσο δύσκολο είναι, για έναν νέο καλλιτέχνη, να “μπει” σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο ; Υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω ;

 

Αρκετά δύσκολο. Δεν αρκεί να έχεις μόνο φυσικό ταλέντο και γνώσεις. Υπάρχουν και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες που πρέπει να συντελέσουν, π.χ. πακέτο εμφάνισης, γνωριμιών κλπ. Παράμετροι που δεν είναι αμελητέοι στις μέρες μας.

 

Μίλησε μας λίγο για τη δουλειά σου, και τις έως τώρα συνεργασίες σου.

 

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι μου με τίτλο «Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο» σε στίχους και μουσική Γιώργου Καράμπελα. Είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά μετά τον «Ψυχρό Εκτελεστή» σε στίχους Άννας Πασχάλη και μουσική Δημήτρη Παρασκευόπουλου. Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με αξιόλογους καλλιτέχνες στο χώρο π.χ. Μανώλη Μητσιά, Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Ελένη Δήμου, Ηλία Κλωναρίδη, Πένυ Ξενάκη κ.α που στάθηκαν «σχολείο» για μένα και ευελπιστώ στο μέλλον να επέλθουν και άλλες συνεργασίες.

 

Τραγουδάς μόνο ή γράφεις και μουσική/στίχους ; Νιώθεις περισσότερο “ερμηνευτής” ή περισσότερο “μουσικός”;

 

Γράφω περισσότερο μουσική, όχι τόσο στίχους. Προτιμώ να εκφράζομαι με νότες παρά με λόγια. Δε νιώθω περισσότερο ερμηνευτής ή μουσικός. Σε κάθε εμφάνιση υπάρχει προεργασία. Από την ενορχήστρωση ενός τραγουδιού μέχρι την απόδοση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος. Μέσα μου νιώθω τον συνδυασμό και των δύο.

 

Είναι επάγγελμα ή ανάγκη/τρόπος έκφρασης το τραγούδι ;

 

Θα ήταν ευχής έργον ο οποιοσδήποτε που έχει την ανάγκη να εκφράζεται μέσα από τη μουσική να μπορεί και να επιβιώνει μέσω αυτής. Βέβαια, η αγάπη μου για τη μουσική παραμένει δυνατή παρόλο τις αντιξοότητες που υπάρχουν στις μέρες μας.

 

Τα σόσιαλ, είναι ένας πρόσφορος τρόπος να αναδείξει κανείς το ταλέντο του, αν η πρόσβασή του στην κεντρική σκηνή είναι περιορισμένη;

 

Πλέον τα σόσιαλ μίντια αλλά και γενικότερα το διαδίκτυο έχουν δώσει μεγαλύτερη δύναμη και ευκαιρία να προωθήσει ο εκάστοτε καλλιτέχνης τη δουλειά του. Όχι μόνο ο κάθε ανερχόμενος αλλά και ο ήδη καταξιωμένος. Είναι σημαντικά εργαλεία τόσο για την προώθηση της δουλειάς του όσο και για την άμεση επαφή του με το κοινό.

 

 

Η πίστα, η επαφή με το κοινό, είναι ευκαιρία ή “δοκιμασία” για έναν νέο καλλιτέχνη; Πως αποτιμάται στο τέλος της βραδιάς ;

 

Για κάθε καλλιτέχνη, όχι μόνο νέο, είναι ευκαιρία να «δοκιμαστεί» σε κάθε εμφάνιση, από το συνοικιακό μαγαζί της γειτονιάς του, μέχρι τη μεγάλη Αθηναϊκή πίστα. Σκοπός κάθε βραδιάς είναι η ψυχαγωγία του κοινού και ο απόηχός της να φανεί μέσα από την ένταση του χειροκροτήματος. Αυτά σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις και να γίνεσαι καλύτερος κάθε φορά.

 

Ποιες είναι οι επιρροές σου; τι μουσικές αγαπάς ; Αγαπημένος/οι καλλιτέχνες ;

 

Ήδη από μικρή ηλικία τα ακούσματα μου ήταν γύρω από την παραδοσιακή μουσική και τα λαϊκά τραγούδια. Αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης και είχα την τύχη και τη χαρά να τον γνωρίσω. Μια συνάντηση καρμική, θα έλεγα, διότι αποτέλεσε την «ώθηση» που χρειαζόμουν για να ξεκινήσω το όμορφο ταξίδι της μουσικής.

 

Τα επόμενα σου σχέδια σου; τι θέλεις να κάνεις ;

Ποτέ δεν είχα σχέδια… ούτε προμελετώ για κάτι. Όνειρα κάνω. Όνειρα για νέα καλογραμμένα τραγούδια, μουσικές όμορφα παντρεμένες με στίχους που αγγίζουν τον καθένα.. Μακάρι να σταθώ τυχερός για νέες συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου. Θέλω λοιπόν να συνεχίσω να ονειρεύομαι και αν καταφέρω τα όνειρα αυτά να πάρουν σάρκα και οστά, θα είμαι πλήρης και ευτυχισμένος.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Εύχομαι τη συνέχιση ενός επιτυχημένου έργου γεμάτο αντικειμενικότητα και αμεροληψία, πάντα, στην πρώτη γραμμή.

 

Δείτε μερικά από τα τραγούδια του Νίκου στο κανάλι του στο Youtube. Θα τον βρείτε και στην σελίδα του στο Facebook.

Related Articles

Back to top button