ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιάννης Ράπτης στο npress.gr από την Μεσσίνα της Ιταλίας: “Θα πρέπει όλοι οι συγκληρονόμοι της Ναυμαχίας να βρούμε κοινό βηματισμό”

Στην Μεσσίνα της Ιταλίας βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας Γιάννης Ράπτης, στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Ιταλική πόλη για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571.

7417mobilemail2

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν 32 αντιπροσωπίες από τις χώρες που ιστορικά έλαβαν μέρος στη συμμαχία που οργάνωσε τη ναυμαχία.

Μεταξύ των επαφών που είχε ο αντιδήμαρχος, υπήρξε συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Συνέλευσης της Σικελίας Giovanni Ardizzone. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σικελίας σε θέματα όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τα οποία θα βγουν προσκλήσεις τον Οκτώβριο και αφορούν την Ελλάδα και Ιταλία, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει στο δίκτυο πόλεων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Να σημειωθεί ότι έγιναν συζητήσεις και σχετικά με το Πρωτόκολλο Πρόθεσης Συμφωνίας για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας με τίτλο: «Από τη Ναυμαχία του Lepanto στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Το σχετικό Πρωτόκολλο καταρτίστηκε στις 10 Οκτώβρη 2015 στη Ναύπακτο, και συμμετέχουν οι πόλεις MessinaVeneziaGaeta και Marino Laziale της Ιταλίας, Toledo (Ισπανία), Rengesmburg (Γερμανία),Αμμόχωστος (Κύπρος), Tenerife (Κανάριοι Νήσοι), και η Ναύπακτος.

Επιπλέον συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσσήνας Renato Accorinti ενώ όπως αναφέρει στην τηλεφωνική επικοινωνία μας, δέχτηκε και ένα τηλέφωνο έκπληξη από την Ισπανία.

13934641_10206636083916607_1687492141392289703_n

Related Articles

Back to top button