ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Johannes O’Mayor μιλάει για το ΠΑΣΟΚ του χθες, του σήμερα και του αύριο

Αποκλειστική συνέντευξη στο npress.gr

Έχει χιλιάδες φίλους και ουκ ολίγους haters. Είναι ο μυστηριώδης τύπος πίσω απ τις οθόνες μας, που κρατά ακόμη ψηλά την σημαία του ΠΑΣΟΚ στα σόσιαλ. Είναι η φωνή της συνείδησης μας, ο άνθρωπος που ανέλαβε να συνετίσει το λαό για όσα με αχαριστία προσπέρασε, στέλνοντας το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα σε μονοψήφια ποσοστά.


Έχει δυνατή πένα και το κυριότερο, έχει ανεξάντλητο χιούμορ. Είναι ο Johannes O’Mayor και δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας . Εντάξει, βάλαμε και λίγο μέσον στο κόμμα.   

1) Αγαπητέ Johannes, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια; Αλήθεια ΠΑΣΟΚ γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Νομίζω πως ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι, οι σωστές κατηγορίες είναι α) όσοι ξέρουν πως είναι ΠΑΣΟΚ και β) όσοι δεν το ξέρουν. Οι δεύτεροι ζούν μεγάλη καταπίεση και τους συμπαθώ, μέσα απο το προφίλ μου κάθημερινά βλέπω κόσμο να νιώθει καλύτερα ανακαλύπτοντας πως ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ.

2) Οι Έλληνες ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ ανήκει στους Έλληνες; 

Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει στους Ελληνες, αν έλεγες στον υπόλοιπο κόσμο για το δημοκρατικό πολίτευμα την εποχή του Περικλή θα γελούσαν ειρωνικά που αποφασίζει ο λαος. Σήμερα γελάνε για το ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος δύσκολα αλλάζει, πιστεύω πως ζούμε σε ενα παγκόσμιο μεσαίωνα, μια νεα γαλλική επανάσταση θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε όλο τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στην ανθρωπότητα.

3) Το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα. Ποιο το μεγαλύτερο έργο ΠΑΣΟΚ; 

Το μεγαλύτερο έργο του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογη υπερπροσπάθεια θα κάνει η ανθρωπότητα οταν έρθει η ώρα να εγκαταλείψει τον πλανήτη γη και να αναζητήσει νεο πλανήτη.
4) ΠΑΣΟΚ με ζιβάγκο ή ΠΑΣΟΚ με γραβάτα; 

ΠΑΣΟΚ με ζιβάγκο το πρωί στις υπηρεσίες, ΠΑΣΟΚ με γραβάτα το βράδυ στα μπουζούκια. Τώρα εναλλακτικά σε βραδινή έξοδο για πολιτικούς λόγους συνιστώ γραβάτα με λαχούρι και σε θέματα τέχνης τιράντες.


5) ΠΑΣΟΚ και μπουζούκια. Πόσο μπορεί να ζήσει μακριά ο ένας απ τον άλλο

Ζούμε μια πολιτιστική χούντα, μας επιβάλουν να ζήσουμε χωρίς μπουζούκια, να βάζουμε τις νύχτες YouTube και να πετάμε λουλούδια στην οθόνη. Δεν πιστεύω σε επαναστάσεις, ειδικά σήμερα, αλλά να ξέρεις κάποια μέρα ο λαός θα μπουκάρει στα μπουζούκια και θα χορέψει μέχρι να πέσει η δεξιά.
6) ΠΑΣΟΚ και γυναίκες. Δεδομένου και του βεβαρημένου παρελθόντος του ιδρυτή του, είναι οι σοσιαλιστές άνδρες περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία; 

Ο ηγέτης μας έφερε το θεσμό της γκόμενας στην Ελλάδα, εμείς απλά πιστοί στην ιδεολογία του. Ηταν η λύση στο δημογραφικό, υστερα η δεξιά έφερε τα προφυλακτικά και μείναμε 11 εκατομμύρια. Πάνω στη λογική αυτή προσλάβαμε τόσους στο δημόσιο, δεν περιμέναναμε να μείνουμε μονο 11 εκατομμύρια και πιστέψαμε πως θα χρειαστούμε μεγάλύτερο δημόσιο τομεα για να τα βγάλει πέρα με τόσο πληθυσμό.
7) Σε κλίμακα ΠΑΣΟΚ από 1 έως 10, βαθμολόγησε μας τους ακόλουθους πολιτικούς:

Ανδρέας Λοβέρδος 9

Φώφη Γεννηματά 1

Άννα Διαμαντοπούλου 9

Απόστολος Κακλαμάνης 8

Κώστας Σημίτης 10

Μιχάλης Καρχιμάκης 

Παύλος Γερουλάνος 7

Αλέξης Μητρόπουλος 7

Το 12ρι θα το δώσω στον Κώστα Λαλιώτη.


8 ) Ήταν τα έργα ΠΑΣΟΚ μακέτα; γιατί πλανεύτηκε ο λαός απ τις σειρήνες και γύρισε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ ;

Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στα δημόσια έργα, τα τελειώσαμε όλα εκτός το μετρό της Θεσσαλονίκης που μπορεί να μην τελείωσε αλλα παραμένει το ασφαλέστερο μετρό του κόσμου. 

Τωρα σχετικά με την μακέτα, ο λαός ήταν η μακέτα για το ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε ποτέ να τον κάνουμε έργο και παρέμεινε μακέτο. Ξεχάσαμε να εκσυγχρονίσουμε τον λαο το παραδέχομαι.
9) Ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας, σε ποιους και σε πόσους απευθύνεται ;

Η Φώφη ειναι μεταβατική, να περάσει η μπόρα, οπως βάζεις εναν προπονητή για να υποβιβαστείς και να ξεχρεώσεις μια ΠΑΕ.

Αυτό που φοβάμαι είναι πως η δεξιά θα δοκιμάσει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα έργα και τις αλλαγές που έφερε το ΠΑΣΟΚ, τα νεα παιδιά που θα ψηφίζουν δεν θα έχουν ζήσει ΠΑΣΟΚ παρα μόνο μιζέρια. Πρέπει να περάσουμε την ιστορία και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ απο πατέρα σε γιο και απο μητέρα σε κόρη πριν χαθεί. 

Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος είναι το ΠΑΣΟΚ των έργων, το ΠΑΣΟΚ που θα πολεμήσει το παρακράτος της μπλέ και κόκκινης δεξιάς και θα νικήσει τον κρατισμό τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button