ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χρήστος Παπαδογεώργος του myathlete, αποκλειστικά στο npress.gr

Ο 22χρονος Ναυπάκτιος Χρήστος Παπαδογεώργος είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο των αγώνων αντοχής, με εξαιρετικές μέχρι σήμερα επιδόσεις. Το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με την απόλυτη προσήλωσή του στο προπονητικό πρόγραμμα, δείχνουν πως ο Ναυπάκτιος αθλητής θα πάει πολύ ψηλά!


Ας δούμε τι έχει να μας πει ο ίδιος:

• Χρήστο, από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τρέξιμο; Ποιος σε παρακίνησε;Ασχολούμαι με το τρέξιμο από το 2010 εντελώς τυχαία όταν σε ένα μάθημα γυμναστικής μας ζήτησαν να τρέξουμε 3 χιλιομετρα για να μας επιλέξουν για τους σχολικούς αγώνες. Από τότε ξεκίνησα να τρέχω και με τον καιρό μου άρεσε και με τράβηξαν οι αποστάσεις εκτός στίβου! 

• Πόσο χρόνο αφιερώνει ένας αθλητής του δικού σου επιπέδου για προπονήσεις ανά εβδομάδα;1 με 3 ώρες την ημέρα, μπορεί και κάποιες φορές λίγο παραπάνω αναλόγως τον αγώνα-στόχο, πλέον οι περισσότερες ώρες προπόνησης είναι στο βουνό για να εξοικειώνομαι αλλά και στο γυμναστήριο για δύναμη • Η διατροφή παίζει σημαντικό ρολο; Προσέχεις τι τρώς;

Ναι, αυτό έχω ακούσει (χαχαχα) και αυτό μου λένε όλοι αλλά δεν κάνω εγώ κάποια συγκεκριμένη διατροφή, τρώω τα πάντα, αγαπάω το φαγητό αν και δεν φαίνονται πάνω μου.

• Αξίζει να συμμετέχει ένα νεο παιδί σε αυτό το άθλημα(ορεινό τρέξιμο) ; Τι έχει να κερδίσει;

Αξίζει δεν το συζητάω, κερδίζει πολλές εμπειρίες κάθε διαδρομή είναι διαφορετική, κάθε τόπος μοναδικός και επίσης “ζεστός” κόσμος να σε περιμένει και να είστε όλοι μαζί.Εχει μια δυσκολία σαν άθλημα αλλά με θέληση όλα γίνονται.Ειδικά στις μέρες μας πρέπει οι γονείς να βάζουν τα παιδιά στον αθλητισμό και να τα παρακινούν για να βγουν από το σπίτι.• Μέχρι τωρα έχεις κάνει μια εντυπωσιακή πορεία με σημαντικές επιδόσεις αν και είσαι αρκετά νεαρός γι΄αυτό το άθλημα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου και μέχρι που μπορείς να φτάσεις;

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για τις επιδόσεις,ελπίζω να συνεχίσω καλύτερα στο μέλλον.Στόχοι για το μέλλον δεν έχω κάτι ιδιαίτερο αν είμαι υγιείς όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Όσο για το που μπορώ να φτάσω δεν το ξέρω αν δεν το ζήσω,κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, κάθε προπόνηση επίσης προτιμώ να ζω το τώρα χωρίς να σκέφτομαι το μελλον.


• Προτιμάς συνήθως τους Ορεινούς αγώνες. Ποια είναι η διαφορά και τι είναι αυτό που σε τραβάει στο Ορεινό τρέξιμο;Το ορεινό τρέξιμο ξεκίνησε όταν είδα το πρωτάθλημα νέων της salomon το 2013 και είπα γιατί δεν δοκιμάζω και εγώ,τι έχω να χάσω,από τότε δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε αγώνες δρόμου.Το βουνό είναι κάτι ξεχωριστό , δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει, μέχρι να πας εκεί και να το ανακαλύψεις. Πολλοί λένε ότι στο βουνό για να δεις πρέπει να περπατήσεις, αν και στα περισσότερα τρέχω υπάρχει χρόνος για να δεις την ομορφιά του.Μου αρέσει διότι όλα είναι διαφορετικά και ξεχωριστά δεν είναι σαν το δρόμο που βλέπεις μόνο άσφαλτο, αμάξια και σπίτια.• Ένας μικροτραυματισμός σε έβγαλε εκτός αθλητικών δράσεων την προηγούμενη περίοδο πότε αναμένεται να σε ξαναδούμε στην ενεργή δράση; 

Να ήταν μικροτραυματισμός καλά θα ήταν, είμαι ένα χρόνο που ταλαιπωρούμαι με χονδροπάθεια,ελπίζω να ξανατρεξω σύντομα σε αγώνα, αν όχι Olympus marathon, Ζαγορι 42km σίγουρα, θέλω να είμαι έτοιμος για να μπω σε αγώνα για να μην τερματιζω πάντα με πόνο και να μην ευχαριστιέμαι κιόλας τον αγώνα. 

• Είσαι μέλος της γνωστής ομάδας myathlete. Πόσο σε βοήθησε αυτή η συμμετοχή σου μέχρι τώρα; Ήταν δίπλα σου μετά τον τραυματισμό;

Θέλω να ευχαριστήσω το myathlete και το προπονητή μου Νίκο Δημητριάδη για αυτή την αποδοχή στην ομάδα που δημιούργησε,μαζί ετοιμαζόμαστε για το κάθε αγώνα ξεχωριστά και πάντα είναι δίπλα μου σε ότι και αν γίνεται, ελπίζει και αυτός να γίνω καλά για να δείξω τι αξίζω. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη στην ομάδα που όλο αυτό το διάστημα του τραυματισμού είναι δίπλα μου .

• Στη Ναύπακτο υπάρχουν υποδομές για προπονήσεις; Είναι κατάλληλη η περιοχή για να βγάλει μεγάλους αθλητές;Το ορεινό τρέξιμο δεν χρειάζεται υποδομές αρκεί να έχεις βουνά, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για προπονήσεις σε παραθαλάσσια περιοχή είμαστε ούτως ή άλλως αλλά και με αυτά που έχει ο τόπος μας, η προπόνηση που πρέπει να γίνει, γίνεται.Το μόνο μειονέκτημα είναι το στάδιο αν και γίνονται προσπάθειες για να φτιαχτεί, δεν είναι και στη καλύτερη κατάσταση για έναν αθλουμενο. 

Βεβαίως γιατί όχι αν και ο τόπος δεν παίζει ρόλο , υπάρχουν άτομα/προπονητές που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και βρίσκουν νέο αίμα στον αθλητισμό… Το θέμα είναι κατά πόσο θέλουν τα ίδια τα παιδιά να συνεχίσουν πάνω στον αθλητισμό.


• Στον πρόσφατο αγώνα TihioRace που έγινε στην περιοχή μας, στο χωριό Τείχιο, είδαμε μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού να συμμετέχουν. Επίσης στον ημιμαραθώνιο της Ναυπάκτου είδαμε πάρα πολλές και σημαντικές συμμετοχές. Πιστεύεις πως η περιοχή μας ανεβαίνει επίπεδο όσον αφορά τους αγώνες αντοχής; Θα την βοηθήσει αυτό να αναπτυχθεί τουριστικά;Αν η κοινωνία αγκαλιάσει την προσπάθεια για αγώνες τέτοιο είδους, βεβαίως και θα τη βοηθήσει τουριστικά,επίσης είναι και το μέρος πανέμορφο και ο καθένας μπορεί να το συνδυάσει μαζί με τις διακοπές του. Η τοπική αρχή πρέπει να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια σε ένα είδος αθλητισμού που έχει ταχύτατη ανάπτυξη.

• Τι θα συμβούλευες την τοπική δημοτική αρχή; Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κανει για να βοηθήσει το συγκεκριμένο άθλημα;Βασικά το να στηρίζει και να προωθεί τους αγώνες που γίνονται και να μεριμνίσει για τις εγκαταστάσεις. Όσοι ασχολούνται με το βουνό πρέπει να τους βλέπει σαν ανθρώπους που σέβονται αυτό που κάνουν και να μην τους εμποδίζει από τις δραστηριότητες τους.

Related Articles

Back to top button