ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκληρή κριτική στον Νεϊμάρ που δεν έδωσε το «παρών» στην κηδεία του Πελέ

Ο Νεϊμάρ δεν έδωσε το «παρών» στην κηδεία του Πελέ και δέχτηκε σκληρή κριτική από τα Μέσα της Βραζιλίας.

Από τη Δευτέρα (2/1) και για τις επόμενες 24 ώρες πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Σάντος το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ, ενώ την Τρίτη (3/1) ακολούθησε η κηδεία του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου.

Εκατοντάδες άνθρωποι, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το στάδιο Vila Belmiro, ενώ ακόμη και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ταξίδεψε στη Βραζιλία για να αποτίσει φόρο τιμής στον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας και προϊόν των ακαδημιών της Σάντος, Νεϊμάρ δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του Πελέ με αποτέλεσμα να δεχτεί σκληρή κριτική από τα Μέσα της Βραζιλίας. 

Αντίθετα, ο πατέρας του ήταν παρών για να είναι ουσιαστικά ο εκπρόσωπός του. Το TNT Brazil ανέφερε ότι ο διεθνής επιθετικός δεν αφέθηκε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν για να πάει στην κηδεία στη Βραζιλία, κάτι που είναι μια άκρως αμφιλεγόμενη κίνηση.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι ήταν ο ίδιος ο παίκτης που αποφάσισε ότι δεν ήταν καλή στιγμή για να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Η γαλλική Parisien από την πλευρά της ανέφερε ότι «όπως σας είπαμε την περασμένη εβδομάδα, ο παριζιάνικος σύλλογος υπολογίζει στον παίκτη του για τους επόμενους αγώνες, ενώ το ημερολόγιο για την έναρξη του έτους 2023 φαίνεται ιδιαίτερα φορτωμένο. Ένα ταξίδι εξπρές στη Βραζιλία σε αυτή τη φάση της σεζόν δεν θα ήταν κατάλληλο, δεδομένης της σειράς αγώνων που περιμένουν την Παρί τον Ιανουάριο».

Τα βραζιλιάνικα Μέσα πάντως αναφέρουν ότι ο Νεϊμάρ θα μπορούσε να ασκήσει περισσότερη πίεση στην Παρί Σεν Ζερμέν για να δώσει το «παρών» στην κηδεία του Πελέ αν πράγματι ο γαλλικός σύλλογος δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει στην Βραζιλία.

«Αν ο Νεϊμάρ ήθελε να μείνει ελεύθερος, θα ερχόταν. Ο Νεϊμάρ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πιέσει την Παρί να έρθει. Έχει ήδη πιέσει αρκετές φορές να έρθει σε πάρτι, γιατί να μην πιέσει να πει αντίο στον Πελέ;» ήταν σχόλιο του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου, Ντατένα.

Related Articles

Back to top button