ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ψυχάρα ο Τσιτσιπάς: Τραυματίστηκε αλλά επέστρεψε στη μάχη με τον Ουμπέρ

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας πάτησε άσχημα στο έδαφος κι έδειξε να πονάει αρκετά – Σε εξέλιξη το τρίτο σετ

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάςκατά τη διάρκεια του αγώνα του στους 16 των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας στον τελευταίο πόντο του δεύτερου σετ, πάτησε άσχημα στο έδαφος και τραυματίστηκε.

Ο πρωταθλητής μας έδειξε να πονάει πολύ κι έμεινε για αρκετή ώρα στο κορτ. Το παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεκόπη για μερικά λεπτά προκειμένου να δεχτεί τις περιποιήσεις του γιατρού. Επειτα από μερικά λεπτά, κι αφού πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, ο Στέφανος άρχισε να πατάει καλύτερα και γύρισε στο κορτ για να συνεχίσει τον αγώνα του.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ με μεγάλη αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στόχο. Πολύ γρήγορα πήρε τον έλεγχο του ματς και κυριάρχησε απόλυτα. Εκανε δύο σερί μπρέικ στο τρίτο (2-1) και στο πέμπτο γκέιμ (4-1), έφτασε άνετα μέχρι το 5-1 προτού τελειώσει το σετ στο 6-2 έπειτα από μόλις 33 λεπτά. Ηταν εξαιρετικός στο σερβίς του το οποίο κράτησε μέχρι τέλους.

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος τενίστας βελτιώθηκε αρκετά, έγινε πιο αποτελεσματικός στο δικό του σερβίς και ως εκ τούτου η μάχη έγινε πολύ πιο αμφίρροπη. Οι δυο παίκτες πήραν σε άνεση κάθε γκέιμ στο οποίο σέρβιραν δίχως να υπάρξει ούτε μία ισοπαλία! Επαιξαν 12 γκέιμ με αυτό τον τρόπο κι έφτασαν στο 6-6 στέλνοντας το σετ στη… ρουλέτα του τάι μπρέικ.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το τάι μπρέικ μέχρι και το έβδομο πόντο, οπότε ο Ουμπέρ έκανε το μίνι μπρέικ στον Τσιτσιπά για το 3-4. Κράτησε το σερβίς του στους δυο επόμενους πόντους κι έφτασε στο 3-6, προτού τελειώσει το σετ στο 7-4. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Έλληνας άσος πάτησε άσχημα το πόδι του κι έπεσε στο έδαφος.

Related Articles

Back to top button