ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε μόλις στα 41 της η αθλήτρια του χάντμπολ Ελένη Πόταρη

Αγωνίστηκε για συλλόγους στην Πάτρα την Αθήνα και ήταν μέλος της Εθνικής Γυναικών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, η Ελένη Πόταρη, αθλήτρια του χάντμπολ με συμμετοχή και στην εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ορμή Πάτρας, στον ΟΦΝ Ιωνίας, στην Αναγέννηση Βύρωνα και στον ΓΑΣ Καματερού, παίζοντας από τη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Συμμετείχε επίσης στην Εθνική Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας (2001), της Αλμερίας το 2005 και στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας το 2004 όπου και κέρδισε με την ομάδα της το χάλκινο μετάλλιο.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με βαθιά οδύνη ανακοινώνει το θάνατο της Ελένης Πόταρη σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Η Ελένη Πόταρη τίμησε το ελληνικό χάντμπολ και την Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν ενεργό μέλος επί σειρά ετών, συμμετέχοντας μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα ως αριστερή εξτρέμ, κατακτώντας τίτλους, ενώ είχε και σημαντικές ατομικές διακρίσεις.

Ξεκίνησε από τον Άρη Νικαίας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ορμή Πάτρας, ΟΦΝ Ιωνίας, Αναγέννηση Βύρωνα και ΓΑΣ Καματερού.

Συμμετείχε επίσης με την Εθνική Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας (2001), της Αλμερίας (2005) και στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας το 2004 όπου και κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελένη τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούταν από προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπιζε πάντα με θάρρος και περίσσια αξιοπρέπεια. Ήταν μία μαχήτρια της ζωής και έτσι θα την θυμόμαστε.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.»

Related Articles

Back to top button