ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μάριος Γιαννάκου κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ

Ο Μάριος Γιαννάκου κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ

Ο Μάριος Γιαννάκου κατόρθωσε να ανέβει την Παρασκευή (19.5.2023) στην κορυφή του Έβερεστ και να απολαύσει τη θέα από υψόμετρο 8.848 μ. Ο ορειβάτης περιέγραψε την προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ και την κατάκτηση του μεγάλου στόχου μέσα από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην συνέχεια, ο Έλληνας ορειβάτης αφιέρωσε την κατάκτηση του Έβερεστ στην οικογένειά του, την κοπέλα του, σε όλους τους Έλληνες, αλλά και σε έναν ορειβάτη που ανέβηκε εκεί, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει πίσω.

Το δώρο από τα έγκλειστα παιδιά

Ο Μάριος Γιαννάκου μίλησε για τις δύσκολες στιγμές της ανάβασης, ενώ αναφέρθηκε και σε μια επίσκεψή του που είχε κάνει στις φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα. Όπως τόνισε τα παιδιά εκεί του είχαν κάνει ένα δώρο για όταν φτάσει στην κορυφή και όπως είπε τους υποσχέθηκε ότι θα το βάλει εκεί.

Η ανάρτηση του ορειβάτη

«Τα ξημέρωμα της Παρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει. Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω.

ην πίστη σου. Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά.

Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω.» 

Related Articles

Back to top button