ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μελισσανίδης: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την ΑΕΚ, είναι η μοίρα μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε στο περιθώριο των εγκαινίων του Μουσείου της «Ένωσης» τονίζοντας πως το μουσείο της ΑΕΚ θα βοηθήσει στην διατήρηση της κληρονομιάς της ομάδας και στην δημιουργία νέων γενιών φιλάθλων της.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης παραχώρησε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο των εγκαινίων μουσείου ιστορίας των «κιτρινόμαυρων» κάνοντας λόγο για εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει για όλα όσα θα περιείχε το κέντρο μνήμης, πολιτισμού και αθλητισμού με το όνομα «Αγιά Σοφιά».

Ο μεγαλομέτοχος των «κιτρινόμαυρων» χαρακτήσε πολύ σημαντική την κατασκευή του μουσείου καθώς μέσα σ’ αυτό θα διατηρηθεί και θα αναδειχθεί η πολύτιμη κληρονομιάς της ομάδας και θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης»:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί εκρόσωπο των ΜΜΕ, αγαπητοί επισκέπτες. Σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στα εγκαίνια του μουσείου ιστορίας της ΑΕΚ. Σε μία σπουδαία στιγμή για όλους μας, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων ένδοξης διαδρομής του συλλόγου μας. Από σήμερα αρχίζουμε ένα ταξίδι στον χρόνο ανακαλύπτουμε και θυμόμαστε τα ορόσημα της ιστορίας και τους θριάμβους, που καθόρισαν την λαμπερή πορεία της ομάδας μας εκπληρώνοντας έτσι ένα ακόμα ιστορικό μας χρέος.

Μέσα σ΄αυτά τα 100 χρόνια η πίστη και ο αγώνας είναι οι αξίες μας. Όλοι αγαπούν τις ομάδες τους, αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την δική μας.Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας. Η ζωή και η ιστορία μας. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε πως το φως της λαμπάδας που άναψαν οι πρόσφυγες θα καίει για πάντα και στα τρία αυτά μεγάλα έργα. Και στο γήπεδο και στο μουσείο προσφυγικού ελληνισμού και σ’ αυτό το μουσείο που είναι το σπίτι όπου φυλάμε τους ζωντανούς για εμάς φίλους της ΑΕΚ. Κάθε έκθεμα του μουσείου, κάθε ιστορικό κειμήλιο, κάθε μορφή της ΑΕΚ που θα αντικρίσετε αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής και μπαίνει βαθιά στην καρδιά και την ψυχή του συλλόγου μας, γιατί αντανακλά την ταυτότητα, τις ιδέες και τις αρχές που καθοδήγησαν την ΑΕΚ επί έναν αιώνα και την κράτησαν όρθια σε δύσκολους καιρούς.

Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν μας, αγκαλιάζουμε και το μέλλον μας, καθώς μέσα από το μουσείο θα διατηρηθεί και θα αναδειχθεί η πολύτιμη κληρονομιάς μας και θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Στους νέους μας άλλωστε προσβλέπουμε και ελπίζουμε το μουσείο της ΑΕΚ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και υπερηφάνειας.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά για να ευχαριστήσω θερμά τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο για την σημαντική συμβολή του στην δημιουργία του μουσείου μας. Χωρίς αυτόν τον θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης της ΑΕΚ ίσως να μην μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τούτο το έργο, όπως αξίζει στην ιστορία μας. Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει να βρίσκεται εδώ και να στηρίζει την προσπάθεια. Από σήμερα θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει την γενική διεύθυνση του μουσείου μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Ηλία Παπαγεωργίου για όλη αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. 

Ως διοίκηση της ΑΕΚ κάναμε όλα όσα υποσχεθήκαμε. Γήπεδο, δεύτερο γήπεδο για τους νέους μας, προπονητικό κέντρο και δύο φωτεινά μουσεία λαμπρές κοιτίδες πολιτισμού και αθλητισμού. Όλα με όραμα, αγάπη, πείσμα, αλλά κυρίως νοικοκυροσύνη. Σε λίγο έρχονται και τα δύο μεταλλικά αγάλματα του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου που θα τοποθετηθούν απέναντι από την πύλη των επισήμων, δεξιά και αριστερά από την λίμνη με τους καταρράκτες. Έτσι κλείνουμε πια όλο τον κύκλο του κέντρου αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού ”Αγιά Σοφιά”.

Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους της ιστορίας της ΑΕΚ τιμώντας την μεγαλειώδη κληρονομιά της. Ευχαριστώ πολύ».

πηγη: gazzetta.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button