ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τα δικά τους κλιματιστικά πάνε οι αθλητές στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς

«Εξαφανίζεται» η βιωσιμότητα, γεμίζει με κλιματιστικά το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι αφού οι εθνικές αποστολές φέρουνε τα δικά τους.

Δεν είναι μόνο οι μαθητές στην Ελλάδα που πηγαίνουν στις σχολικές εξετάσεις με τον δικό τους ανεμιστήρα, αλλά και οι αθλητές της ελληνικής αποστολής πρόκειται να φέρουν τα δικά τους κλιματιστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι (!)

Το να μην έχουν οι αθλητές κλιματιστικά στα δωμάτια τους ήταν ένα από τα πιο ακραία μέτρα από όσα έλαβε η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι για να εξασφαλίσει ότι αυτοί θα είναι οι πιο βιώσιμοι Αγώνες των τελευταίων δεκαετιών.

Το πιο βιώσιμο Ολυμπιακό Χωριό θα γίνει το πιο ενεργοβόρο
Εξοπλισμένο με άλλα μέσα ψύξης και ελέγχου του κλίματος, το Ολυμπιακό Χωριό δε θα έχει εγκατεστημένα κλιματιστικά μεν, αλλά αναμένεται μία «συρροή» από κλιματιστικά που πρόκειται να φέρουν οι αποστολές καθώς δε νιώθουν άνετα με την εναλλακτική που παρέχεται στα δωμάτια τους, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Washington Post.

Με πολλές αποστολές να πρόκειται να φέρουν τα δικά τους φορητά συστήματα κλιματισμού, η σπατάλη ενέργειας που αναμένεται να γίνει στο Ολυμπιακό Χωριό, θα καταστήσουν το Χωριό ένα από τα πιο ενεργοβόρα, σε πλήρη αντίθεση με το αρχικό πλάνο της διοργάνωσης.

Πόσα φορητά κλιματιστικά ανά χώρα χωράνε σε ένα βιώσιμο Ολυμπιακό Χωριό
Για να αφουγκραστούν περίπου σε τι επίπεδα χρήσης θα φθάσουν τα φορητά κλιματιστικά, η Washington Post απέστειλε σχετικά ερωτήματα προς τα 20 μεγαλύτερα έθνη που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς 2024.

Από τις 8 εθνικές αποστολές που απάντησαν, όλοι είπαν πως θα φέρουν τα δικά τους κλιματιστικά στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Από τους υπολογισμούς της Washington Post φαίνεται πως το πλάνο με τα φορητά κλιματιστικά στο Ολυμπιακό Χωριό πρόκειται να ακολουθήσουν πάνω από 3,000 αθλητές !

«Θα τα φέρουμε (τα κλιματιστικά) και μετά θα τα επιστρέψουμε στην Ελλάδα», είπε η Αλεξάνδρα Πάλλη, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την περιβαλοντική βιωσιμότητα, λέγοντας πως η επιτροπή ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα των αθλητών της Ελλάδας για μεταφορά κλιματιστικών στο Παρίσι. «Χρειάζονται στήριξη (οι αθλητές). Διότι αυτό που κάνουν είναι πολύ δύσκολο σε κάθε περιπτωση», σχολίασε η Αλεξάνδρα Πάλλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο κάποιες από τις εθνικές αποστολές σκοπεύουν να πάρουν τα φορητά κλιματιστικά από τη Γαλλία.

Οι υπόλοιπες φαίνονται αποφασισμένες να επιβαρύνουν το συλλογικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα φέρνοντας συστήματα κλιματισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button