ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Κατερίνα Στεφανίδη το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 4,73μ. 

Το 4.73μ για τη Στεφανίδη είναι νέο φετινό ρεκόρ και όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

H Κατερίνα Στεφανίδη έχει «συνηθίσει» να βρίσκεται στο βάθρο. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοικτού στίβου (2018) και του Diamond League (2019), πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έλαβε δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ακόμη. αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ το 2016 (με 4,81 μ.) , πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 (με 4,85 μ.)  και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017 (με 4,91 μ.), γεγονός που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών.

Έχει κερδίσει συνολικά 10 μετάλλια σε όλα τα διεθνή αθλητικά πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη για το 2017 και αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2017 και το 2019.  Θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.  Το Σεπτέμβριο 2020 ανακοινώθηκε ότι θα επέστρεφε στο SPIRE Institute για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button