ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ένωση διαιτητών Γαλλίας στηρίζει τη Φραπάρ

Η ένωση των Γάλλων διαιτητών εξέφρασε τη στήριξή της στη Στεφανί Φραπάρ, η οποία δέχθηκε επίθεση και φυγαδεύτηκε από την αστυνομία το Σάββατο (25/5), μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο.

Διεθνώς ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο για μια ακόμα φορά, μετά τα όσα συνέβησαν στον Βόλο.

«Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν για άλλη μια φορά την πιο πλήρη ασέβεια και την πιο παράλογη αμέλεια όσον αφορά το λειτούργημα του διαιτητή και η μεροληψία των παραγόντων σε αυτό το ματς, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε η ένωση των ελίτ διαιτητών ποδοσφαίρου (SAFE) στο Twitter.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Διαιτητών Γαλλίας:

«Στην Ελλάδα, ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει γίνει επαναλαμβανόμενη πρακτική, σε ένα πλαίσιο που υπονομεύεται από τη βία και τη διαφθορά. Αυτή τη σεζόν, η βία που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα οδήγησε τις αρχές να διατάξουν κλειστές πόρτες για αγώνες Πρωταθλήματος μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Οι Γάλλοι διαιτητές ορίστηκαν μετά από αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας για απόλυτη ουδετερότητα, για έναν αγώνα που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ελήφθησαν 4 σημαντικές αποφάσεις και ελήφθησαν καλά (όλες ελέγχονται και επικυρώθηκαν από το VAR): 3 αποβολές και το γκολ στο τέλος του πρόσθετου χρόνου. Τι μπορούμε να την κατηγορήσουμε ότι έκανε τη δουλειά του σε ένα θυελλώδες πλαίσιο, με αμεροληψία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η UEFA είναι ενήμερη για όσα συνέβησαν στον Βόλο και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Γαλλίδα διαιτητή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button