ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίθεση Τούρκων εναντίον του Σλούκα γιατί δεν κράτησε πανό για τον Ατατούρκ

Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής, Κώστας Σλούκας, ο οποίος αγωνίζεται στην Τουρκία δέχεται επιθέσεις από μερίδα Τούρκων, επειδή αρνήθηκε να κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Στον αγώνα της Κυριακής της Φενέρμπαχτσε, όμαδας με την οποία αγωνίζεται ο Έλληνας διεθνής, οι παίκτες κλήθηκαν να κρατήσουν ένα πανό για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. Η 10η Νοεμβρίου είναι αργία για τους Τούρκους και αποτελεί ημέρα μνήμης.

Οι παίκτες της Φενέρ εμφανίστηκαν στο γήπεδο κρατώντας το πανό που ανέγραφε: «Θυμόμαστε τον πρόγονό μας με λαχτάρα και σεβασμό». Ο Σλούκας στάθηκε μπροστά στο πανό και δεν το έπιασε, όπως οι συμπαίκτες του, κάτι που θεωρήθηκε προσβλητικό.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο τουρκικού μέσου ενημέρωσης που κάνει λόγο για «σκανδαλώδη κίνηση».

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Σεμίχ Ερντέν, επιτέθηκε στον Κώστα Σλούκα, σημειώνοντας πως «δεν θα τρως ψωμί εδώ και δε θα σέβεσαι τον ιδρυτή αυτή της χώρας. Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονό μας, τον οποίο σέβεται όλος ο κόσμος».

Η απάντηση του Έλληνα παίκτη

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Σλούκας ξεκαθάρισε ότι σέβεται τη χώρα και την Ιστορία της.

«Σέβομαι πολύ αυτή τη χώρα και αυτή την ομάδα. Είμαι εδώ 5 χρόνια. Σέβομαι την Ιστορία αυτής της χώρας. Δεν έκανα κάτι ενσυνείδητα. Δεν το πρόσεξα. Όλοι γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι και πώς παλεύω για αυτή την ομάδα. Είμαι Έλληνας, αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα τα τελευταία 5 χρόνια και εκπροσωπώ την τουρκική Φενέρμπαχτσε».

Related Articles

Back to top button
Close
Close