ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίσημο! Το breakdance θα είναι άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024

Η Ολυμπιακή επιτροπή αποφάσισε να περιλάβει το breakdance στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024.

Είναι η πρώτη φορά που ένας χορός θα είναι μέρος των αγώνων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε άλλωστε δοκιμαστεί με επιτυχία στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής πριν δύο χρόνια.

Η Ολυμπιακής Επιτροπή αποφάσισε επίσης να περιλάβει στους αγώνες την αναρίχηση, το skateboarding και το surf!

Η ιστορία του Breakdance

Παρ’ όλο που το Breakdance θεωρείται από πολλούς πρόσφατη ανακάλυψη, σύμφωνα με ειδικούς αποτελεί στην πραγματικότητα εξέλιξη της Capoeira, ένα είδος σωματικής άσκησης που εμφανίστηκε στη Βραζιλία τον 17ο αιώνα και συνδυάζει πολεμικές κινήσεις, ασκήσεις εδάφους και χορό.

Το Breakdance εμφανίστηκε γύρω στο 1970 όταν οι αντίπαλες συμμορίες της Αμερικής άρχισαν να λύνουν τις διαφορές τους χορεύοντας αντί να χρησιμοποιούν όπλα.

Κατά το τέλος της δεκαετίας του ’70 ο χορός εμπλουτίστηκε με περισσότερες φιγούρες εδάφους οι οποίες άλλαζαν σύμφωνα με την εξέλιξη της Ηip Ηop μουσικής στην οποία στηρίζεται το Breakdance και βελτιώθηκε η τεχνική των ποδιών.

Το Breakdance έγινε δημοφιλές παγκοσμίως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, καθώς πολλές φιγούρες Breakdance ενσωματώθηκαν σε ταινίες και θεατρικές παραγωγές σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Related Articles

Back to top button