ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εισήγηση «βόμβα» για υποβιβασμό του Παναιτωλικού – Στις 20 Μαΐου η εκδίκαση 

Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου μπήκε ξανά στην ατζέντα της επικαιρότητας η υπόθεση του ύποπτου στοιχηματισμού πρώην αξιωματούχου του Παναιτωλικού για κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστή στον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός (2-4) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οδικηγόρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, αποκάλυψε πριν υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση ότι από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό του Παναιτωλικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η είδηση που μετέφερε πρώτος στον «αέρα» ο γνωστός ποινικολόγος ισχύει, αφού αργά το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου η ΕΠΟ ενημέρωσε τον Παναιτωλικό ότι το Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ εισηγήθηκε με την προϋπόθεση αν υπάρχει χειραγώγηση, τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού.

Τι σημαίνει «εισήγηση για υποβιβασμό»

Τι ισχύει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις; Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει δύο τμήματα, το Ερευνητικό και το Δικαστικό.

Η εισήγηση αυτή γίνεται από το Ερευνητικό το οποίο αφού ολοκλήρωσε την έρευνα για την υπόθεση του ύποπτου στοιχηματισμού από πρώην αξιωματούχο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, θεωρεί ότι υπάρχει βάση στην κατηγορία και θα οριστεί δικάσιμος. Στην εισήγησή του υπάρχει όντως η ποινή του υποβιβασμού, ως η αυστηρότερη των ποινών, όπως γίνεται σε κάθε εισήγηση, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει χειραγώγηση. Πράγμα το οποίο όμως δεν φαίνεται να ισχύει και θα πρέπει να εξεταστεί στο δικαστήριο

Εμπλεκόμενοι «ποδοσφαιριστές» και «φροντιστές»

Ένα ακόμη πράγμα το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί, είναι ότι στην επίσημη ενημέρωση που τελικά έλαβε χθες το βράδυ η ΠΑΕ Παναιτωλικός, γίνεται γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, παρά μόνο ο πρώην αξιωματούχος. Σε όσα αναφέρθηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου από ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλέστηκε ο κ. Κούγιας, φερόταν να εμπλέκονταν στην υπόθεση τρεις ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Παναιτωλικός για τους οποίους προβλεπόταν μέχρι και η απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα αν κρινόντουσαν ένοχοι, όπως και ένας φροντιστής της ομάδας.

Από την ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση που έλαβε η ΠΑΕ Παναιτωλικός, ξεκαθαρίζεται πλέον ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ και ο μόνος ο οποίος κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο πρώην αξιωματούχος και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Πότε θα δικαστεί η υπόθεση

Εντός δέκα ημερών περίπου αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Στα αθλητικά δικαστήρια οι διαδικασίες είναι συνήθως σύντομες και οι χρόνοι για την εκδίκαση υποθέσεων επίσης.

Με λίγα λόγια αναμένεται να οριστεί δικάσιμος γύρω στις 20 Μαΐου 2022 και κάπου εκεί θα ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα συμβεί.

Δεν προκύπτει εμπλοκή του Παναιτωλικού, ως οργανισμού

Σε κάθε περίπτωση, από την συγκεκριμένη εξέλιξη προκύπτει ότι ο Παναιτωλικός ως οργανισμός ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ στην υπόθεση.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι πρόσωπο που είχε ρόλο αξιωματούχου στην ΠΑΕ φέρεται να έχει στοιχηματίσει, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν αποδειχθεί ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δηλαδή ο παίκτης πήρε επίτηδες την κάρτα γιατί ήταν «μιλημένος». Κάτι τέτοιο όμως δεν προκύπτει αφού ο ποδοσφαιριστής έλαβε την κάρτα σε αγωνιστικό γεγονός, δηλαδή όχι επιτηδευμένα, αλλά στην προσπάθειά του να παρεμποδίσει αντίπαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα, δηλαδή κάνοντας τη δουλειά του ως αμυντικός, σε μία φάση όπου η γηπεδούχος ομάδα κέρδισε πέναλτι, αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ.

Ο ύποπτος στοιχηματισμός από πλευράς του πρώην αξιωματούχου αφορά ΜΟΝΟ την κίτρινη κάρτα και όχι το να καταλογιστεί πέναλτι σε βάρος του Παναιτωλικού.

Στη διάθεση των Αρχών

Τέλος, αυτό που τονίζεται για άλλη μία φορά από την ομάδα του Αγρινίου, είναι ότι η ΠΑΕ Παναιτωλικός, ήταν, είναι και θα είναι στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε της ζητηθεί γιατί δεν έχει να φοβάται τίποτα.

karvasaras.gr

Related Articles

Back to top button