ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοίγουν και πάλι τα γήπεδα 13 Φλεβάρη

Σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις Παπαστεργίου – Βρούτση για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα (13 Φεβρουαρίου), μετά τη διακοπή λόγω των επεισοδίων στον Ρέντη που στοίχισαν τη ζωή σε έναν αστυνομικό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση σχετικά με την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον«Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική».

«Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος, οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία κι από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση με τη Σούπερ Λιγκ και τη Μπάσκετ Λιγκ, που θα ενημερωθούν και θα πάρουν το ΦΕΚ για τις κάμερες. «Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο παρουσιάζοντας πώς ακριβώς χρησιμοποιείται η σχετική εφαρμογή στο gov wallet. «Μέχρι σήμερα υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όμως δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία και η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά «εδώ θα μπει το gov wallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες…»

Δείτε ζωντανά

Related Articles

Back to top button