ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέρασαν από τη Ναύπακτο το βράδυ οι αθλητές του υπερμαραθωνίου Δόλιχος

Ο 5ος διεθνής αγώνας δρόμου Δόλιχος, διεξάγεται αυτές τις μέρες, στις 22-23 και 24 Απριλίου 2016. Η διοργάνωση του διεθνούς αγώνα δρόμου Δόλιχος Δελφοί – Ολυμπία, συνδέει τους Δελφούς με την Ολυμπία μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου και είναι αγώνας ατομικής συμμετοχής μήκους 255 χλμ και μέγιστης διάρκειας 48 ωρών. 

Η εκκίνηση του υπερμαραθώνιου αγώνα, πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, χθες Παρασκευή 17:00 μμ, με κατεύθυνση το Ρίο περνώντας από Ιτέα, Γαλαξίδι, Ναύπακτο και διασχίζοντας την γέφυρα Ρίου Αντίρριου , με τελικό προορισμό τερματισμού το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το μήκος της διαδρομής είναι 255 χλμ και είναι αρκετά απαιτητικός για τους συμμετέχοντες, καθότι περιλαμβάνει ασφαλτόδρομους, δρόμους επαρχιακούς, χωματόδρομους, δασικούς δρόμους και μονοπάτια. 

Στη Ναύπακτο, τον σταθμό έχουν αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια οι Lepanto runners που σε συνεργασία με το Δήμο και την αστυνομία, προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους . Αν και νωρίς για τον αγώνα, στο 97,5 km της συνολικής διαδρομής, όπως όλοι ανέφεραν, το κομμάτι της Ναυπάκτου είναι κουραστικό, με μεγάλες ευθείες μέσα στο σκοτάδι, αλλά και την υπέροχη παραλιακή διαδρομή πριν το Ρίο, που ξεκινά η πραγματική δοκιμασία για τον τερματισμό τους . 

1ος, τα ξημερώματα του Σαββάτου από την περιοχή μας, πέρασε ο Μαροκινός Saqute Mohamed με πολύ καλό χρόνο 9:23, 30′ αργότερα, ο Eusebio Bochons (Ισπανός, 2 φορές νικητής του αγώνα), ενώ με μικρή διαφορά ακολούθησε ο Έλληνας Γαμπας Αντώνιος. 

Αξιοσημείωτο είναι, ότι στον αγώνα συμμετέχουν και 2 γυναίκες , η Γαλλίδα Suisse Laurence αλλά και η γνωστή Ελληνίδα υπεραθλήτρια Αμαλία Ματθαίου.

Related Articles

Back to top button