ΑΘΛΗΤΙΚΑΑΠΟΨΕΙΣ

“Άκου την ψυχή σου”

Γράφει η Ελευθερία Ζαπαντιώτη

Δε χρειάζεται να πω πολλά.

Ας “ακούσουμε” τα λόγια ενός αθλητή της ομάδας μου, ο οποίος είχε δύναμη και θέληση να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο.

Θα πω ότι είναι ένα παιδί σαν όλους εμάς που παλεύουμε συνέχεια με αυτό που λέγεται καθημερινότητα. Διαβάστε τα λόγια της ψυχής του. Ας αναρωτηθούμε όλοι αν μας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο στη ζωή μας και κατά πόσο μπορούμε να την αλλάξουμε.

Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα να έχω αρκετά παραπάνω κιλά από τα κανονικά αλλά πάντα μου άρεσε το τρέξιμο. Στα 18 λόγω ενός πείσματος κατάφερα να χάσω αρκετά κιλά και να διατηρηθώ σε αυτά (78-84) μέχρι τα 25 μου. Μετά μπαίνοντας στον επαγγελματικό στίβο και στον μύθο τις επαγγελματικής ανέλιξης άρχισα να παραμελώ τον εαυτό μου, να μην προσέχω την διατροφή μου, πολλές ώρες στην δουλειά (μ.ο 12-16 ώρες ημερησίως) και ξαναπήρα τα κιλά αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα το τρέξιμο. Το αποκορύφωμα όλου αυτού του πράγματος ήρθε συμπληρώνοντας το 35 έτος της ηλικίας μου όπου ένα ωραίο πρωί και μετά από δέκα χρόνια στην δουλεία βρέθηκα χωρίς εργασία. Το αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν να ξεσπάσω στον εαυτό μου(εγκατέλειψα το τρέξιμο) και να φτάσω τα 110 κιλά. Μια μέρα πριν από δυο χρόνια σκέφτηκα και αποφάσισα ότι δεν αξίζει αυτό που κάνω στον εαυτό μου και γι’αυτό ξεκίνησα το τρέξιμο ξανά(πάντα στο διάδρομο) μαζί με μείωση βάρους.
Τον Οκτώβρη του 2015 με την παρότρυνση κάποιου συγγενικού μου προσώπου (τον αδελφό μου) έτρεξα τα 10 χλμ (κιλά 95) σε χρόνο 1 ώρα και 2 λεπτά. Μετά από αυτό συνειδητοποίησα ότι με τρελαίνει το τρέξιμο και κάθε Κυριακή του Νοέμβρη έτρεχα έξω πλέον(7,5 χλμ γύρος Αιγάλεω 45 λεπτά, 10 χλμ γύρος Περιστερίου 1ωρα και 1 λεπτό, 10 χλμ στον αυθεντικό μαραθώνιο με 56,26). Τώρα έχω βάλει στόχο τον ημιμαραθώνιο του 2016 και τον μαραθώνιο του 2016. Μπήκε στη ζωή μου το running team της ομάδας Planet Fitness and More.

Γνώρισα εσένα, ένα πολύ σπάνιο κορίτσι, για να μου δίνεις μεγαλύτερη ώθηση σωστές προπονητικές συμβουλές. Έτςι τον Δεκέμβρη στο Ναύπλιο έκανα τα 10 χλμ σε 50.36 και στον γύρο της βουλιαγμένης σε προσωπικό ρεκόρ αδιανόητο πριν λίγο καιρό το 50.30 (νιώθεις σαν μικρός θεός εκείνη την στιγμή). Το κυριότερο και το σημαντικότερο είναι ότι το απολαμβάνω. Σήμερα έχω πέσει στα 86 κιλά(ακολουθώντας πιστά τις εντολές –συμβουλές σου-)περιμένω πως και πως την ώρα να κάνω προπόνηση και ‘όλα τα οφείλω σε σένα που μπήκες τόσο ξαφνικά στην ζωή μου.

Για μένα το σημαντικότερο πράγμα με το τρέξιμο, γιατί στα 40 δε γίνεσαι πρωταθλητής, είναι ότι κάθε μέρα γίνομαι καλύτερος άνθρωπος σε όλους τους τομείς.
Συνεχίζουμε ο πρώτος στόχος είναι σε 50 μέρες
Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά”
Ευχαριστώ το Γιώργο Κωστόγιαννη που μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω την ιστορία του ως παράδειγμα προς μίμηση!

Related Articles

Back to top button