ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ιάννης Ξενάκης | μια ημερίδα και μια συναυλία

Η ημερίδα με θέμα «Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική» λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος). Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, με την ευκαιρία μιας διπλής επετείου: αφενός, των 25 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και, αφετέρου, των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Le Corbusier. Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Le Corbusier, με γενικό τίτλο «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», εντάσσονται στο ευρύτερο πλέγμα εκδηλώσεων που γίνονται φέτος διεθνώς για τον μεγάλο αρχιτέκτονα. Στην Ελλάδα οργανώνονται από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Le Corbusier, του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier και άλλων πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων.

ADS

12321514_1724415314495773_7646944105895938022_n

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι μουσικολόγοι και αρχιτέκτονες που έχουν ασχοληθεί με το έργο του Ιάννη Ξενάκη και την πολύπλευρη σχέση μουσικής και αρχιτεκτονικής, με κύριο άξονα το έργο του. Οι θεματικές της ημερίδας κινούνται γύρω από τα μαθηματικά μοντέλα της αρχιτεκτονικής και της μουσικής, τη γλώσσα της αρχιτεκτονικής σε σχέση με τη μουσική, τη γλώσσα της μουσικής σε σχέση με την αρχιτεκτονική, ζητήματα χρονικότητας και χωρικότητας, τη μελέτη των μουσικών έργων του Ξενάκη μέσα από τα μονοπάτια της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού κτηρίων από τον ίδιο μέσα από τη γλώσσα της μουσικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης πιανίστα Ερμή Θεοδωράκη, ειδικευμένου στην ερμηνεία των έργων του Ξενάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button