ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη

Στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου

Είναι η δεύτερη του έκθεση στη Ρωσία και η πρώτη του ατομική. Την πρώτη φορά, στα πλαίσια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε το 2008, στη Μόσχα, στο Κρατικό εκθεσιακό κέντρο των καλλιτεχνών, ο Αλέκος Φασιανός έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου μέλους της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας και ένα βραβείο για το καλύτερο έργο, το οποίο επιλέχτηκε μεταξύ 350 έργων ζωγραφικής πολλών άλλων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Όλγα Καρντασίδη. 


Στις 19 Μαΐου, στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσής του στην Αγία Πετρούπολη, ο Αλέκος Φασιανός θα βραβευτεί με ειδικό βραβείο πρώτης κατηγορίας της Διεθνούς Ακαδημίας της κουλτούρας και των τεχνών «Για συμβολή στην Τέχνη», από τον Petr Stronsky, Πρόεδρο της Ακαδημίας. Χαρακτηριστικά στοιχεία του καλλιτέχνη διαμορφώνονται στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στη Γαλλία,όπου έζησε για 30 χρόνια. Τρία κύρια θέματα παραμένουν σταθερά στο έργο του: ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον, όπως φαίνεται μέσα από το πρίσμα της ελληνικής μυθολογίας. Ο κόσμος της Αρχαίας Ελλάδας και του ίδιου του καλλιτέχνη ενώνονται στην έκθεσή του της Αγίας Πετρούπολης, με τίτλο “Αρχαίοι Ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα”.


Τα έργα του βρίσκονται σε πολλά Μουσεία και στις συλλογές συλλεκτών και θαυμαστών του ταλέντου του σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αθήνα, το Παρίσι και σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε Τόκιο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο και Μελβούρνη. Εκτός από τις ιδιωτικές συλλογές, τα έργα του βρίσκονται στη Γαλλία, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Παρίσι), στο Ίδρυμα «MAEGHT» (SAINT – PAUL – DE VENCE), καθώς και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «POMPIDOU Beaubourg» (Παρίσι). 

Σήμερα, ο καλλιτέχνης ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας, ότι η Γαλλία παραμένει το δεύτερο σπίτι του. Πηγή: naftemporiki.gr

Back to top button