ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζούλας: Η οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ είναι τραγική

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, αφού προτάθηκε από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, δήλωσε: «δεν θα διακινδύνευα την επαγγελματική μου πορεία αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ ».

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Ζούλας περιέγραψε την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα οικονομικά της ΕΡΤ κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης της εταιρείας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως «η ΕΡΤ σήμερα δεν έχει πόρους. Για να το πω απλά, τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας». Παράλληλα ο κ. Ζούλας τόνισε την ανάγκη ανανέωση του προσωπικού χωρίς απολύσεις εξηγώντας πως «Από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Απαιτείται ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις».

Ο ίδιος σπεύδοντας να απαντήσει προκαταβολικά στο πώς είναι δυνατόν να γίνει αμερόληπτη η ΕΡΤ με πρόεδρο δημοσιογράφο που έως πρόσφατα είχε την ευθύνη του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού είπε «Δεν θα διακινδύνευα την επαγγελματική μου πορεία αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να επιτελέσει το συνταγματικό της καθήκον».

Επίσης, τόνισε ότι το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ σημείωσε πως μεταξύ άλλων «Ελάχιστοι φίλοι και γνωστοί μου είπαν συγχαρητήρια. Οι περισσότεροι μου είπαν καλό κουράγιο και ορισμένοι συλλυπητήρια. Όχι άδικα. Η ΕΡΤ βρίσκεται στην καμπή της. Παραβίασε βάναυσα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Εντολή του πρωθυπουργού είναι και το αυτονόητο στοίχημα και το όραμα που έχουμε όλοι μας. Να γίνει η ΕΡΤ σύγχρονος ανεξάρτητος φορέας παρέχοντας ανεξάρτητη ενημέρωση και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στόχος σε λίγους μήνες από τώρα όταν συμβαίνει ένα κορυφαίο γεγονός να είναι αυτονόητη επιλογή των πολιτών να γυρίζουν τους δείκτες στην ΕΡΤ».

Με την σειρά του ο προτεινόμενος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιώργος Γαμπρίτσος επισήμανε την ανάγκη πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης σε συνδυασμό με την παραγωγή υψηλής ποιότητας τηλεοπτικά προϊόντα.

Νωρίτερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η θωράκιση της αξιοπιστίας της ΕΡΤ με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων. Άνθρωποι με γνώση να αξιοποιήσουν το δυναμικό της ΕΡΤ – έμψυχο και υποδομές – για να δούμε αυτό που όλοι θέλουμε: υψηλού επιπέδου πολιτιστικό, ψυχαγωγικό αθλητικό περιεχόμενοι και ενημέρωση με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία».

Σημειώνεται ότι εκτός από τους κ.κ. Ζούλα και Γαμπρίτσιο η κυβέρνηση πρότεινε τους Νίκο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη για μέλη της διοίκησης της εταιρείας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker