ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζελένσκι: «Έχουμε μια μικρή κάμψη – Θα ανακαταλάβουμε όλα τα εδάφη» 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ανακαταληφθούν όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία, παρότι «έπειτα από μια σειρά νικών έχουμε ορισμένη κάμψη της δραστηριότητας».

Καθώς ο ουκρανικός στρατός συνέχισε την προέλασή του σε ανατολικές περιοχές της χώρας χθες Κυριακή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) δεσμεύτηκε στο βραδινό διάγγελμά του πως θα ανακαταληφθούν όλες οι περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό ρωσική κατοχή.

ADS

«Γίνεται προετοιμασία»

«Ισως φαίνεται πως έπειτα από μια σειρά νικών έχουμε ορισμένη κάμψη της δραστηριότητας», είπε ο κ. Ζελένσκι, σπεύδοντας να προσθέσει πως στην πραγματικότητα γίνεται «προετοιμασία»για την ανακατάληψη της Μαριούπολης, της Μελιτόπολης και της Χερσώνας, κατ’ αυτόν το επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης.

«Επειδή η Ουκρανία πρέπει να είναι ελεύθερη – ολόκληρη», ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει όχι μόνο να ανακαταλάβει εδάφη που έλεγχε πριν την εισβολή των δυνάμεων της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, αλλά και τομείς στο Ντονμπάς και στην Κριμαία που περιήλθαν στα χέρια υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών από το 2014, σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι. 

Ο ουκρανός πρόεδρος είχε δεσμευτεί, με παλιότερες δηλώσεις του, να αποκαταστήσει την ουκρανική διακυβέρνηση στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, μια κίνηση που, όπως είχε πει, θα βοηθήσει να αποκατασταθούν «ο παγκόσμιος νόμος και η τάξη»

Η Ρωσία κατέλαβε μεγάλους τομείς της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας όταν εισέβαλε τον Φεβρουάριο. Συνεχίζει να κατέχει χονδρικά το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button